Annonce
Viborg

Sidste marathon i Viborg - eller hvad?

Løbeskoene skal igen findes frem på søndag, når Viborg City Marathon finder vej til byens gader. Foto: Annelene Petersen

Viborg City Marathon finder sted på søndag for sidste gang i dets nuværende form. Men arrangør Rolf Bücking lover, at man næste år også kan få mulighed for at løbe langt i Viborgs gader.

Annonce

Viborg: Søndag står i løbernes tegn, når Viborg City Marathon for sidste gang i dets nuværende format indtager midtbyen.

Med både maraton, halvmaraton, 10 kilometer City Sprint, 4,2 kilometer city motion og det store børneløb er der lagt op til en af de helt store løbeevents i Viborg by.

- Der er tilmeldt omkring 1100 løbere, hvoraf 800-900 af dem er til børneløbet, fortæller Rolf Bücking, der er en af arrangørerne bag løbet.

Som noget nyt får deltagerne efter endt løb 60 eventpenge, der kan bruges i boderne ved løbspladsen.

- Det er jo ikke alle løbere, der vil spise som det første, når de er færdige. På den måde passer det bedre til løberne, samtidig med at boderne får noget omsætning.

På pladsen, der er placeret på Tingvej, kan løberne i øvrigt forsyne sig med mad og drikke samt få masseret eventuelt ømme muskler.

Trafikken i det skraverede område bliver spærret af under løbet. Pressefoto
Annonce

Ambivalent nedlægning

Maratonløbet blev første gang afviklet i 2007, men den 11. udgave af løbet bliver den sidste af slagsen - for en stund. Rolf Bücking fortæller, at det er med blandede følelser, at man vælger at stoppe nu.

- Det er lidt som at gennemføre et maratonløb. På den ene side er jeg ked af, at det er slut, men jeg er også lettet over det, for det er op ad bakke hver gang, vi skal arrangere løbet.

At det er en udfordring at arrangere løbet skyldes, at økonomien hvert år afhænger af antallet af løbere, der er meldt til.

- Tidligere meldte deltagerne sig til et halvt år før, men det gør de ikke mere. Nu skal de måske lige se vejrudsigten, og vi får mange tilmeldinger de sidste 14 dage før løbet, forklarer Rolf Bücking.

Omstændighederne omkring løbet bliver hjulpet på vej af en stor portion af frivillige, der tjener penge til for eksempel deres skoleklasse eller forening. Løbet skal derfor indtjene nok kroner og ører, så de frivillige kan blive betalt.

Og med stor usikkerhed omkring deltagelsen har arrangørerne nu valgt at stoppe.

Ruten ser således ud til løbet. Pressefoto
Annonce

Nyt format

Selvom årets Viborg City Marathon bliver det sidste af sin slags, skal de løbeglade deltagere ikke pakke løbeskoene alt for langt væk.

- Vi har noget i støbeskeen, som vi offentliggør i begyndelsen af oktober. Det bliver stadig muligt at løbe maraton, halvmarathon, 10 kilometer eller endnu længere i Viborg næste år, og så har jeg vist allerede sagt for meget, fortæller Rolf Bücking.

Han skal have et møde med Viborg Kommune, før han kan fortælle, hvordan arrangementet kommer til at fungere næste år.

Indtil da kan man melde sig til det "sidste" City Marathon i Viborg, der finder sted nu søndag den 23. september. Man kan tilmelde sig på løbets hjemmeside samt på dagen, en halv time før løbet begynder.

Sidstnævnte koster en smule mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce