Annonce
Viborg

Signe Munk tilfreds med ny aftale: Men det er da et kompromis

Signe Munk er tilfreds med den nye aftale om affaldssortering, men erkender, at det er et kompromis. Arkivfoto: Morten Dueholm
Signe Munk havde håbet på mere, men er overordnet godt tilfreds med den nye aftale om affaldssortering. Reduktionen af CO2 er afgørende.
Annonce

Viborg/Christiansborg: Tirsdag kom det frem, at Folketinget har lavet en ny aftale om affaldssortering.

En som virkelig har arbejdet for at få aftalen i SF's retning er Signe Munk, folketingsmedlem og klimaordfører for SF, som er godt tilfreds med resultatet.

- Jeg synes samlet set, at det er en helt udmærket aftale, der er lavet, men det er selvfølgelig et kompromis, hvor SF også havde ønsket, at der var nogle andre ting, som havde set bedre ud, siger Signe Munk.

Det tidligere medlem af byrådet i Viborg mener dog, at aftalen overordnet set får en virkning på det vigtigste emne, nemlig reducering af CO2.

- Det, der har været centralt for os, det er, at vi har lavet en aftale, der leverer på reduktion af CO2-udledningen. Det er særligt vigtigt, i den tid vi står i. Og der spiller det at brænde affald af bare en kæmpemæssig situationsbelastende rolle. Et andet vigtigt værktøj er, at vi får genanvendt mere, særligt af plast, og det sikrer den her aftale, siger Signe Munk.

I den nye aftale skal kommunerne sætte et minimumskrav på 60 procent i forhold til genanvendelse af plast, men Signe Munk håber dog, at kommunerne viser større ambitioner.

- Jeg håber da generelt set, at alle de danske kommuner vil presse på for, at vi får genanvendt meget mere af de 10 fraktioner, der nu vil blive sorteret, slutter Signe Munk.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce