Annonce
Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Sebastia Grønning bragte tidligt VFF i front. Foto: Claus Birch
På to mål af Sebastian Grønning og et enkelt af Jeff Mensah formåede VFF at vinde 3-0 mod FC Helsingør. Dermed er Viborg FF snublende nær Superligaen og kan formentlig sikre sig oprykningen i næste uge.

Fodbold: Inden Viborg FF's kamp fredag aften mod FC Helsingør kom viborgenserne med to nederlag i bagagen - blandt andet mod selvsamme Helsingør i runden forinden. Den negative mini-stime skulle VFF forsøge at afslutte ved at komme tilbage på sejrskurs.

Samtidigt ville en sejr til Viborg FF bringe de grønklædte snublende tæt på den oprykning, som klubben længe har lignet storfavorit til.

Lars Friis' tropper kom bragende fra start i opgøret. Der var knapt spillet et minut før VFF fik et frispark i højre side. Den hyppigt assisterende Christian Sørensen skulle naturligvis tage sig af det. Han fandt Sebastian Grønning tæt under mål, og han bragte Viborg FF tidligt i front med sit sæsonmål nummer 16.

Annonce

Resten af halvlegen vekslede de to hold mellem at have overtaget. Det var primært VFF, som havde held med at bringe bolden i feltet. Især Sofus Berger gjorde det godt i Viborgs offensiv og formåede ved flere lejligheder at bringe den dybt ind i Helsingør-feltet.


Især Sofus Berger gjorde det godt i Viborgs offensiv og formåede ved flere lejligheder at bringe den dybt ind i Helsingør-feltet


Kendetegnende for Viborg FF var det, at der lige manglede den sidste mand, der kunne sparke chancerne i kassen. Ellers var det en godkendt halvleg for VFF, som i de største periode af kampen virkede til at have overtaget.

I de perioder hvor hjemmeholdet blev farlige var det ofte gennem Viborgs uprøvede højre forsvarsside. Her vikarierede Gordinho for skadede Frederik Brandhof og Frans Putros. Kramer og Lauritsen formåede dog at afvise det meste. En enkelt gang fik Helsingør sparket på overliggeren, men efter det genvandt VFF kontrollen over kampen.

Kampen i tal

FC Helsingør-Viborg FF 0-3 (0-1)

Fodbold, 1. division, 28. spillerunde

Mål: 0-1 Sebastian Grønning (1.), 0-2 Sebastian Grønning (55.), Jeff Mensah (93.)

Gule kort: Lorenzo Gordinho, Sebastian Grønning, VFF. Daniel Norouzi, FC Helsingør

Tilskuere: 450

Dommer: Sebastian Friis Aagerup

Viborg FF: Lucas Lund - Lorenzo Gordinho (67. Alexander Fischer), Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Jeppe Grønning, Jakob Bonde, Sofus Berger (58. Jeff Mensah) - Tobias Bech (67. Mads Aaquist), Sebastian Grønning (81. Serge Deble), Davit Skhirtladze (81. Christian Wagner)

Grønning på pletten igen

Anden halvleg startede som første halvleg sluttede. Løse chancer i begge ender, men uden et hold i decideret kontrol over kampen i lange sammenhængende perioder.

Helsingør havde modsat første halvleg fået mere held med at bringe bolden op på Viborgs banehalvdel. Offensivspillere som Tobias Bech måtte ofte hjælpe til langt tilbage på banen. Det gjorde unge Bech flittigt.

Men Viborg FF har en skarpretter, som er i særklasse i 1. division. Han hedder Sebastian Grønning. 10 minutter inde i anden halvleg opsnappede han en løs bold efter et flot pres af Sofus Berger. Grønning fik frit løb og afsluttede ved nærmeste stolpe, og bolden kyssede kortefter netmaskerne. 2-0 til Viborg FF.

Herefter stod den i en længere periode på meget hårdt arbejde, men knap så mange chancer for VFF-drengene.

Jeppe Grønning i duel. Foto: Claus Birch

Bemærkelsesværdigt var det, at Alexander Fischer midtvejs i anden halvleg kunne gøre comeback for udeholdet. Han afløste Gordinho på højrebacken.

Resten af kampen lignede VFF det, som holdet er. Et tophold i divisionen. Helsingør formåede aldrig at etablere noget stort pres mod Viborg-målet, og udeholdet kunne stille og roligt køre sejren i land.

Endda var det flere gange tæt på yderligere scoringer til udeholdet.

Til allersidst kunne Viborg så sætte trumf på på. Debutanten Christian Wagner fandt Christian Sørensen, som strøg til baglinjen og fandt Jeff Mensah, som med kampens sidste aktion headede bolden i mål til 3-0.

Med sejren fredag aften kravler VFF tilbage på rækkens førsteplads - og VFF er nu snublende tæt på oprykningen, og kan allerede være rykket op inden onsdagens hjemmekamp mod Silkeborg.

VFF er 11 point foran Esbjerg på tredjepladsen, med kun 12 point tilbage at spille om.

Dermed er sagen ret så klar. Hvis Esbjerg ikke formår at sikre sig en sejr mod FC Fredericia mandag aften, så er oprykningsræset forbi - for så kan både Viborg FF og Silkeborg fejre en oprykning uden at spille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce