Annonce
Viborg

Sikkerheden var ikke i orden ved Bach-byggeri, hvor ung mand styrtede ned

Sikkerheden her ved byggeriet var ifølge Arbejdstilsynet ikke god nok, da ulykken skete. Arkivfoto
Ifølge Arbejdstilsynet var teleskoplæsser med materialekurv ikke sat rigtigt op, og der var ikke lavet sikring mod nedstyrtning.

Viborg: Sikkerheden var ikke i orden ved det etagebyggeri på Vilhelm Ehlerts Allé, hvor en 19-årig mand styrtede ned fra fjerde sals højde 25. juni.

Det konkluderer Arbejdstilsynet i sin rapport efter et besøg på ulykkesstedet dagen efter ulykken.

"Der var en overhængende, betydelig fare for at falde 12,25 m ned og ramme det omgivende underlag af betonfliser", hedder det blandt andet i rapporten fra Arbejdstilsynet, der i øvrigt indledes med et såkaldt strakspåbud.

Den nøjagtige ordlyd i strakspåbuddet lyder således: "Virksomheden påbydes at sikre, at arbejde og færdsel i døråbning i bygningens facade, 12,25 m over det omgivende underlag, kan udføres sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt. I skal efterkomme påbuddet straks. "

Det understreges også, at virksomheden - Bach Gruppen - senest 8. juli skal give Arbejdstilsynet besked om, hvordan man har efterkommet påbuddet.

Annonce

Betydelig fare

Faldulykken skete ifølge politiet ved, at den unge mand ville hoppe fra selve byggeriet over i en kurv på en opstillet teleskoplæsser. Det lykkedes ikke manden at lande ordentligt, og han styrtede mod jorden.

Det var der altså ifølge Arbejdstilsynet også en "overhængende, betydelig fare" for ville ske.

At Arbejdstilsynet kommer frem til konklusionen i rapporten om, at der var "overhængende, betydelig fare" for at falde ned, skyldes ifølge samme rapport, at "der ikke var truffet nogen form for foranstaltninger til sikring mod nedstyrtning ned imellem døråbningen og materialekurven", samt at "materialekurven på teleskoplæsseren ikke var opstillet parallelt med bygningens facade, fordi der var en forskel imellem højre hjørne af kurven og venstre hjørne af kurven på 42 cm ind til facaden."

Procedurer indskærpes

Juridisk direktør hos Bach Gruppen, Martin Rasmussen, anerkender, at Bach Gruppen som bygherre har ansvaret for sikkerheden på byggepladsen, selvom den 19-årige formelt set er ansat hos en underentreprenør på byggeriet.

- Det er Arbejdstilsynets vurdering, at Bach Gruppen er ansvarlig, og at vi dermed har modtaget strakspåbuddet, og det vil vi da heller ikke gøre indsigelse imod, siger Martin Rasmussen.

Han fortæller, at man fra Bach Gruppens side nu vil indskærpe over for både egne ansatte og underentreprenører, at sikkerhedsforskrifter skal følges.

- Alt relevant sikkerhedsudstyr er til stede eller vil kunne skaffes ved behov, så vi kan kun indskærpe, at det skal bruges, og at man arbejder efter forskrifterne og overholder alle regler. Det vil også være vores svar til Arbejdstilsynet på, hvad vi har gjort for at efterkomme påbuddet, siger Martin Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce