Annonce
Bjerringbro

Sikkert over Borrevej: Så kom broen på plads

Ved 21-tiden var de to søjler, som skal bære stibroen på plads. Foto: Hanne Bliksted
Kæmpekran løftede torsdag aften fem beton-elementer på plads over meget befærdet vej

Bjerringbro: Hov - hvad er det? Den var her da ikke i går.

Sådan var der nok flere bilister, som tænkte, da de fredag morgen susede til arbejde ad Borrevej, hvor den længe ventede stibro over den meget befærdede vej mellem Bjerringbro og Kongensbro var kommet på plads i løbet af natten.

Folk fra firmaet CRH Betonelement startede allerede ved 18-tiden torsdag forberedelserne til at få broen på plads og lukkede for trafikken på strækningen mellem Asavej og Frisholtvej.

Annonce

To betonsøjler på hver 12 ton, og tre broelementer på henholdsvis 25, 40 og 43 tons ventede på  lastbiler, og den 500 tons tunge grønne BMS Kran tronede mægtigt på bakken.

Første parket

Solen skinnede fra en skyfri himmel, og temperaturen var på 24-25 grader, da løftearbejdet startede ved 20-tiden. Med andre ord var det en aften perfekt til en udflugt, og flere mennesker fra lokalområdet fulgte nøje kranfolkenes arbejde. Blandt dem var Karen Sloth og hendes mand Svend Åge Vestergård og parrets venner Hanne og Arne Nielsen.


- Ja nu har vi ventet længe på broen. Jeg kan huske, da de i starten af 1970'erne gravede ud til Borrevej, da jeg var ti år.

Ole Mortensen, Bjerringbro


De fire sad på første parket i medbragte stole og havde både øl, kage og kaffe med. Planen var  at blive til de tre brofag var på plads. Især Karen Sloth glæder sig over den nye bro.

- Jeg er vokset op i Gullev og ofte kommer jeg to gange om dagen for at se til mine heste der. Jeg har også flere veninder i Gullev, og mine forældre ligger begravet på kirkegården, så jeg vil da bruge broen, når jeg cykler til Gullev. Borrevej er farlig, og man skal løbe stærkt, hvis man skal nå over mellem bilerne, sagde hun.

Annonce

Ventetid

Også to gange Ole, henholdsvis Mortensen og Andersen var ude for at kigge, først oppe på østsiden af Borrevej, og bagefter cyklede de til Brokbakken, hvor de med solen i ryggen sammen med flere andre fik det bedste kig til broarbejdet.

To vennepar nød broarbejdet. Fra venstre Karen Sloth, Hanne og Jan Nielsen og Svend Åge Vestergård. Foto: Hanne Bliksted

- Vi er begge håndværkere, så det er spændende at se, hvad de laver, sagde Ole Andersen, som havde lovet at tage en kage med hjem til kaffen og derfor ikke kunne blive så længe.

Ole Mortensen og Ole Andersen havde taget turen op til Borrevej for at se broen blive sat på plads. Foto: Hanne Bliksted

- Ja nu har vi ventet længe på broen. Jeg kan huske, da de i starten af 1970'erne gravede ud til Borrevej, da jeg var ti år, sagde Ole Mortensen, som skulle tidligt op og derfor heller ikke kunne blive til broen var på plads.

Broarbejdet udføres overordnet af entreprenør Kaj Bech A/S.

Sådan så det ud fredag morgen, broen er på plads. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Skulle du tigge i 1500-tallet, skulle du bære tiggertegn

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Et hul i det koksgrå skydække, og straks var kørestolen skiftet ud med svæveflyet: - Det var en vild følelse af bare at være fri

Alarm 112 For abonnenter

Politiet om millionskyldneren på Bilkas p-plads: - Han havde pengene, og han skyldte dem, så vi tog de 3800 kroner

Viborg FF

Viborg FF-træner før debut i midtjysk derby: - Det er meget mere end en fodboldkamp

Debat

Den glemte strejke kan blive den, vi husker

Bjerringbro For abonnenter

Tatoveringen er blevet min mor og far

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Stor ros til Busbjerg Spillene

Viborg

Overraskende gæst i villahaven: Fisketyven fra Houlkær afsløret på video

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

Opbremsning gik galt: Motorcyklist mistede herredømmet og kurede 25 meter hen ad asfalten

Viborg FF For abonnenter

To som bestemt ikke elsker hinanden - fire nedslag i historien om rivaliseringen mellem Viborg FF og FC Midtjylland

Rundt om Viborg

Godt år for købmand: Ti-doblede overskuddet på et år

Annonce