Annonce
Viborg

Silkeborg-sagen: Fejl, undladelser og manipulering

Ulrich Fredberg og Jørgen Winther (begge Venstre-medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland.
Annonce

Læserbrev: Hospitalsledelsen i Viborg-Silkeborg og direktionen i Region Midt har lavet en pressemeddelelse om resultatet af de 110 patienter, der er genindkaldt til en højdosis CT-skanning i Silkeborg, skønt de netop har fået foretaget en normal lavdosis CT-skanning og derfor er der statistisk set kun én ud af tusinde patienter, der får påvist lungekræft ved en supplerende CT-skanning.

Pressemeddelelsen indholder flere alvorlige fejl, forkerte citater, undladelser og fremstår stedvis bevidst manipulerende.

Antallet af kræfttilfælde angives til 8, hvilket inkludere 5, som er diagnosticeret efter primært henvisning til lavdosis CT-skanning, og de har således absolut intet med de genindkaldte at gøre. Det er useriøst.


Samtidig har man helt ubegrundet udstillet de praktiserende læger, som om de har lavet fejl og henvist til en forkert undersøgelse.


Desuden er der fundet 2 kræfttilfælde i nyrer/bryst pga “screeningseffekten”. Tilbage er én med lungekræft, der er erkendt overset på den primære lavdosis CT. Røntgenlægerne finder således over 99% af kræftknuderne ved deres beskrivelser, hvilket er meget flot, men 100% når de desværre aldrig op på.

Tilbage står, at der ikke er fundet én eneste ekstra lungekræft hos de genindkaldte patienter.

Resultatet af undersøgelsen er således, at patienterne har været indkaldt på et ikke-fagligt grundlag og derved udsat for unødige bekymringer og risici.

Samtidig har man helt ubegrundet udstillet de praktiserende læger, som om de har lavet fejl og henvist til en forkert undersøgelse.

Det bør snarest muligt medføre et dementi af, at der har været “brist i patientsikkerheden” i Silkeborg samt en beklagelse til de praktiserende læger og medarbejderne på røntgenafdelingen i Silkeborg - og det bør have alvorlige konsekvenser for de ansvarlige for de ikke fagligt begrundede genindkaldelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce