Annonce
Rundt om Viborg

Silobranden fylder stadig på kartoffelmelfabrikken

En snes brandfolk var tirsdag-onsdag i gang med at få has på en silobrand ved Karup Kartoffelmelfabrikken. Siloen er stadig ikke helt tømt. Foto: Midtjysk Brand & Redning

Karup: Oprydningen efter den heftige silobrand tidligere på ugen på Karup Kartoffelmelfabrik er stadig i gang.

Her sidst på ugen oplyser direktør Vagn Nielsen, at man fortsat er i gang med at tømme den 32 meter høje silo, der var cirka en tredjedel fyldt op med kartoffelfibre, der er et restprodukt i forbindelse med fremstillingen af kartoffelmel.

Kartoffelfibrene er helt ødelagte af branden og den skum, som brandvæsenet har anvendt under slukningen tirsdag og onsdag. Siloindholdet er dog ikke sundhedsfarligt og bliver kørt ud på marker, som kartoffelmelfabrikken råder over.

Man hælder fortsat til, at branden opstod som følge af en støveksplosion. en sådan eksplosion kan opstå, når støv blandes med luftens ilt over en vis minimumkoncentration.

De ødelagte kartoffelfibre repræsenterer en værdi, som er gået tabt. Men Vagn Nielsen regner ikke med, at selve siloen har taget større skade af den indvendige brand, og han forventer, at den vil kunne bruge igen, når kartoffelmelproduktionen går i gang igen i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce