Annonce
Læserbrev

Sjælsmark. Endelig skete det!

Annonce

Læserbrev: Der skal ikke længere bo børn på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor afviste asylansøgere bor! Senest i april 2020 skal børnefamilierne tilbydes pladser på et nyt udrejsecenter.

Det er regeringen, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF enige om. Et af de centrale punkter i aftalen er, at placeringen for det nye udrejsecenter bliver præsenteret senest i december, og at familierne altså vil blive tilbudt flytning inden for de næste fem måneder.

Det er jeg rigtig glad for! Skræmmende var det at se optagelser, hvor en 5-årig dreng var for ”stor” til at få broccoli og kartofler! Det var egentlig helt vildt! Der burde efter denne video – efter min mening - tilbydes fri broccoli og kartofler til alle 5-årige! Og det ville næppe blive en stor samfundsmæssig belastning.

Hvis vi lige lader den stå, blot et øjeblik og forestiller os, at vi sagde til alle landets plejehjemsbeboere, at det var for ”store til at få kartofler” (for gamle) – så var der jo udbrudt tilstande, som jeg slet ikke tør tænke på!

Og nej, det er for mig ikke broccolien, der er problemet – men menneskesynet bag! Derfor vil jeg tillade mig at glæde mig over, at der er bedre tider på vej, end det vi har set tidligere med den tidligere VLAK-regering med Inger Støjberg i front.

Nedenstående er en artikel på DR den 05. april 2019, hvor Inger Støjberg er citeret: Den markante mistrivsel blandt børn på Udrejsecenter Sjælsmark får udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til at kaste sig over forældrene.

De tager deres børn som gidsler ved at blive boende på centeret frem for at rejse tilbage til deres hjemland, sådan som de danske myndigheder har besluttet, lyder det i kølvandet på offentliggørelse af en rapport fra Røde Kors.

Den viser, at seks ud af ti børn på Udrejsecenter Sjælsmark har alvorlige symptomer på psykiske lidelser.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke er nemt at være barn på Sjælsmark. Når det er sagt, så er det i meget høj grad, fordi deres forældre har valgt at sætte sig ud over myndighedernes anvisninger om, at de skal rejse hjem.

- Så forældrene har bragt deres børn i den her situation. De tager reelt deres børn som gidsler. Det åg kan vi ikke tage af børnenes skuldre, siger Inger Støjberg.

Heldigvis er der nu andre boller i suppen!

Røde Kors har tidligere påvist massiv mistrivsel blandt børn på Sjælsmark. De led af søvnproblemer, havde mareridt mange nætter og nedsat appetit. Mange af dem havde alvorlige symptomer på psykiske lidelser.

Derfor skal det nye center indrettes efter anbefalinger fra Røde Kors og ombudsmanden – altså uden hegn og med fokus på udsatte børn.

Der bliver nu mulighed for, at lave mad selv, have et familie og skoleliv. Således prioriteres det ”normale familieliv” – selv om børn og familier befinder sig i en ”unormal situation”.

Jeg er med på, at der er nogen der vil sige: De kan bare rejse hjem! Men jeg tror simpelthen ikke på, at det hjælper at stresse mennesker og tære på deres menneskelige ressourcer i forhold til at få dem til at rejse til deres hjemland!

Retorikken i debatten har generelt været hård, og den indre svinehund må også være mæt nu! Jeg er glad for, at der er nye tider fra et flertal i Folketinget!

Mette Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce