Annonce
Viborg

Sjov og sundhed for dem med særlige behov

Deltagerne ved temadagen blev blandt andet præsenteret for konceptet "Handileg" - og tog det rigtig pænt til sig. Foto: Morten Dueholm

En temadag på ungdomsskolen satte fokus på sundheden for handicappede. Det gav ny viden og gode grin.

Viborg: 48 timer om dagen.

Sådan lød buddet fra én af de fremmødte, da forsamlingen fredag blev spurgt, hvor meget motion man burde dyrke om dagen.

Helt så stort er kravet nu ikke. Den næste, der stak labben i vejret, kom med det rette svar: 30 minutter.

Den halve time kniber det med at opnå for mange. Måske særligt inden for handicapområdet. Derfor havde handicaprådet arrangeret en storstilet sundhedsdag med foredrag, oplæg og leg.

Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling og Sinds landsformand Knud Kristensen var til stede, og det samme var både handicappede og forvaltningsfolk, da man over godt fire timer satte sundheden i fokus.

- Vi har interesseret os for sundhed for mennesker med særlige behov i 10 år, og jeg håber, at det får slået fast over for vores politikere - dem er der ikke for mange af - og for alle embedsfolkene - dem er der faktisk mange af - at alt det, Qvortrup sagde passer: At mennesker med livsglæde og livskvalitet er lig med færre udgifter for kommunen, sagde Ulla Serup Thomsen, formand for handicaprådet, da tv-lægen netop havde takket af.

Det var ikke tilfældigt, at plakaten bestod af en række prominente fagfolk:

- Det var vigtigt at få besøg af fagfolk, som ved noget. De her gode folk skal hjælpe med virkelig at sætte fokus på emnet, forklarede formanden.

Annonce
Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling var et populært indslag på messen.

Får rørt sig

Udover oplæg var der workshops, hvor deltagerne kunne prøve en række tiltag, herunder "Handileg," som er et kursuskoncept, hvor beboere på forskellige bosteder lærer en række lege, som de tager med hjem og lærer fra sig. På den måde skal man gerne få mere aktivitet, motion og glæde ind i de handicappedes hverdag.

Blandt andre unge fra Tårnly og Kærhøj demonstrerede nogle af legene for den grinende og småprustende forsamling.

To af disse instruktører, 21-årige Casper Lysgaard og 26-årige Therese Kolding Jørgensen, havde da også kun godt at sige om konceptet.

- Det er spændende og interessant at lære andre og lege, og jeg nyder at vi laver noget og ikke bare sidder indenfor og kigger, lød det fra førstnævnte, og Therese Kolding Jørgensen gav ham ret:

- Det er rigtig godt, at dem, som sidder hjemme, og som ikke har et arbejde, lærer at komme ud og være sociale sammen med andre. Det er rigtig, rigtig godt for de handicappede, forklarede hun.

Casper Lysgaard (midten) er en af de unge, som er med til at udbrede kendskabet til Handileg, og han finder det spændende på den måde at kunne lære fra sig og aktivere andre.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce