Annonce
Viborg

Skøjtebanen sikret plads på Borgvold

Skøjtebanen, der er multibane om sommeren, får nu mulighed for at få tilknyttet en servicebygning. Arkivfoto: Morten Pedersen
Med den nye lokalplan får Golf Salon mulighed for at udvide sit bygningsareal, og der kan bygges en servicebygning ved skøjtebanen. Birthe Harritz (S) finder det forkert at opføre en ny bygning så tæt på søen og stemte imod vedtagelsen af den nye lokalplan.

Viborg: Med teknisk udvalgs vedtagelse af en ny lokalplan for Borgvold er der nu åbnet for, at der kan bygges en helt ny servicebygning på 160 kvadratmeter ved skøjtebanen/multibanen på Erik Menveds Plads på Borgvold.

Den nye lokalplan betyder også, at Golf Salon får mulighed for en udvidelse, da den nye lokalplan giver lov til at bebygge 70 procent af grunden, hvor Golf Salon ligger. Lige nu er omkring 55 procent af grunden bebygget.

Der er i høringsperioden for den nye lokalplan kommet en del indsigelser, som blandt andet henviser til, at Borgvold i sin tid er blevet foræret til kommunen af brændevinsbrænder David Haubro og hans hustru Christiane med det krav, at området ikke må bebygges og kun må anvendes som lystanlæg.

Annonce

Det giver ikke mulighed for at opføre en servicebygning ved skøjtebanen, som i øvrigt aldrig burde være anlagt på Borgvold, mener flere, som derfor foreslår, at den nye lokalplan forkastes.

- Det er flertallet ikke enige i, da der jo stadig er tale om et lystanlæg, og når byrådet nu en gang har vedtaget, at skøjtebanen skal ligge på Borgvold (i 2017, red.), så synes vi, at det giver god mening at få opført en arkitektonisk udarbejdet bygning, der samler de nødvendige anlæg og andre faciliteter i et, siger Johannes Vesterby, der er formand for teknisk udvalg.


Vi kan da som kommune ikke bare se bort fra den søbeskyttelseslinje, vi gerne vil håndhæve overfor de borgere, der ønsker at bygge tæt på søen. Det kan vi da ikke

Birthe Harritz, medlem af teknisk udvalg


Harritz uenig

Johannes Vesterby understreger, at det meste af anlægget stadig vil fremstå som en smuk og fredfyldt park, hvor man kan slentre og nyde den smukke bevoksning.

- Jeg synes, der er tale om en god løsning, der både tager hensyn til dem, der bare gerne vil nyde parken og dem, der gerne vil være mere aktive, siger Johannes Vesterby.

Det var et flertal i teknisk udvalg altså enige med ham i, men Birthe Harritz fra Socialdemokratiet stemte imod vedtagelsen af den nye lokalplan.

- Og det er altså ikke fordi, jeg er imod udvikling, men lige netop Borgvold synes jeg ikke, der er grund til at ændre på. Det er et smukt, klassisk anlæg, jeg synes, vi bør bevare, som det er, og jeg synes da heller ikke, skøjtebanen burde være der, siger Birthe Harritz.

Hun mener, at en 160 kvadratmeter stor bygning i op til 3,5 meters højde vil skæmme området og lukke af for udsigten ud over søen.

- Og så kan vi da som kommune ikke bare se bort fra den søbeskyttelseslinje, vi gerne vil håndhæve overfor de borgere, der ønsker at bygge tæt på søen. Det kan vi da ikke, siger Birthe Harritz.

Den nye lokalplan gælder for det her område. Illustration: Viborg Kommune
Annonce

Ikke andre bygninger

Mens den nye lokalplan altså slår fast, at der kan bygges en 160 kvadratmeter stor servicebygning ved Erik Menveds Plads, blev forslaget om, at der kunne opføres en mindre bygning i den varegård, Golf Salon må opføre, pillet ud af den endelige lokalplan.

Det slås i lokalplanen også fast, at der ikke må opføres bygninger andre steder på Borgvold. De bygninger, der eksisterer: musikpavillon, redskabshus samt toilet og mandskabsbygning, kan bevares, og de må bygges op igen, hvis de skulle blive ødelagt af brand eller andet.

Desuden slås det i lokalplanen fast, at bevaringsværdige træer ikke må fældes i hele området, med mindre de udgør en fare for omgivelserne. Fældede træer skal i givet fald erstattes med nye træer af samme træart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ung VHK-juvel toppræsterede i semifinalen: - Fantastisk at være med til

Annonce