Annonce
Viborg

Golfspillende ægtepar: Skønt at golfbanen er åben igen

Ægteparret Birgitte og Jørn Bertelsen har allerede været ude at spille golf fire gange, siden banen blev åbnet igen. Foto: Johnny Pedersen
Ægteparret Birgitte og Jørn Bertelsen glæder sig over, at Viborg Golfklub igen har åbnet op for spil. De mener ikke, der er nogen større smittefare på golfbanen.
Annonce

Viborg: Faktisk skulle ægteparret Birgitte og Jørn Bertelsen have været på vej til Alicante, hvor de skulle have holdt to ugers ferie i golfens tegn. Det måtte de på grund af Covid-19 aflyse, og derfor var det ekstra skønt, at Viborg Golfklub åbnede op for spil den 1. april. Siden har parret været på banen adskillige gange, og lørdag stod de klar ved 1. tee klokken 10.50 sharp.

- Det er utrolig skønt at komme ud, og når man som mig har arbejdet hjemmefra siden den 13. marts, er det enormt vigtigt at komme ud og bevæge sig, siger Jørn Bertelsen, der også holder sig i gang ved at cykle.

Men golf er dog uden tvivl ægteparrets helt store fælles hobby, og de er meget tilfredse med, at banerne igen er åbne.

- Jeg tror helt ærligt, at der er langt større risiko for at blive smittet med corona-virus, når man går op i supermarkedet, hvor folk står meget tættere, siger Birgitte Bertelsen, der lægger ud med en række opvarmningsøvelser.

Parret plejer altid at lægge ud med at varme op på driver-rangen, men den er lukket sammen med alle de andre træningsfaciliteter.

- Det er da lidt en udfordring, for så bliver de første slag ikke helt så gode, siger Birgitte Bertelsen med et smil.

Jørn Bertelsen arbejder lige som store dele af Danmarks befolkning hjemmefra i disse tider, og han nyder igen at komme ud på golfbanen og få frisk luft og motion. Foto: Johnny Pedersen
Annonce

Støtter cafeen

At den sociale del af golfspillet for tiden er sat på standby, betyder ikke at parret ikke spiller.

- Nej, selvom jeg vil sige, at det sociale aspekt betyder 50 procent, så er golf bare vores sport, og det holder os ikke tilbage, siger parret, der ellers ofte normalt spiller med venner.

Men det holder de sig fra lige nu.

- Det nærmeste, vi kommer, er at vi måske spiller med 10 minutters forskydelse og derfor efterfølgende kan få en snak på parkeringspladsen bagefter, i behørig afstand selvfølgelig, siger Jørn Bertelsen.

Der er heller ikke mulighed for at sætte sig ind i cafeen og få en øl eller kop kaffe, og det savner ægteparret.

- I stedet for bruger vi at hente take away fra cafeen for at støtte op. Mindst to gange om ugen henter vi mad fra enten golfklubbens café eller et andet spisested i Viborg. Vi vil jo gerne have at de også er her efter corona-tiden, siger Birgitte Bertelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Politisk selvsving om grøn energi

Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Annonce