Annonce
Viborg

Skabende kunstnere søger tag over hovedet

Det tidligere øldepot på Middagshøjvej fjernes om nogle uger, men skabende kunstnere håber, at de senere kan få en fast base i Viborg Baneby.
Om nogle uger forsvinder et gammel øldepot på Middagshøjvej, og flere håndfulde kunstnere og unge kreative mister et arbejdsfællesskab.

Viborg: Et par bulldozere sørger om nogle uger for, at skabende kunstnere med rødder i Viborg mister et sted at arbejde og være sammen.

I et par år har de haft base i et gammel øldepot på Middagshøjvej, men depotet er i udviklingens navn idømt en dødsstraf, og kunstnerne står sådan set hjemløse, når de store maskiner rykker ind.

Dog arbejdes der på en løsning på i hvert fald midlertidig basis. Vi kan komme det så tæt, at det drejer sig om en nedlagt industrivirksomhed i den nordlige del af Viborg.

- Så vidt jeg er orienteret, at man langt med disse planer, således at vi kan rykke ind i september, siger formanden for Kunstforum Viborg, Annette Gerleif.

Hun skjuler dog ikke, at hun ser placeringen i nordbyen som netop midlertidig.

- Vores drøm er naturligvis at komme tilbage til banebyen. Det vil være et perfekt sted for os, således at for eksempel unge kunstnere kan komme til Viborg med toget og arbejde i et hus tæt på banegården, siger Annette Gerleif.

Annonce

Laboratorium

Kultur- og fritidsudvalget besluttede før sommerferien at fortsætte samarbejdet med Kunstforum Viborg om etablering af et pilotprojekt frem mod et permanent laboratorium for kreative og kunstneriske iværksættere i Viborg.

Et større katalog om drømme og muligheder kaldet Viborg ARTLAB blev præsentret for udvalget før sommeferien. Det er udarbejdet af de skabende kunstnere selv, der i kataloget fortæller, at de har været glade for rammerne på Middagshøjvej, men at de næppe selv kan stampe tilstrækkelig kapital op af jorden, således at de selv realisere laboratoriet.

Der har dog også været visse vanskeligheder undervejs.

"...det største problem har været tidshorisonten. Hvor lang tid kan vi værre her? Hvor meget skal vi investere i infrastrukturen? Vi har et ønske om at udvikle projekter, der også kan blive til gavn for nærmiljøet. Men vi kan ikke søge nationale midler og fonde, når vi ikke ved, om vi har et hus i morgen...", kan man blandt andet læse.

Videre om fremtidens muligheder kan man læse:

"...ARTLAB skal være stedet hvor man kan udvikle og arbejde på pladskrævende projekter. Samtidig skal der være plads til de kreative virksomhedsspirer. Fx i form af et kontor fællesskab hvor designere, spiludviklere og grafisk fortæller mf. kan have en skrivebordsplads..."

Embedsmændene på rådhuset er ikke i tvivl om, at et kunstnerisk laboratorium er en god idé.

"...Det er forvaltningens vurdering, at det er af væsentlig potentiel betydning for Viborgs kulturprofil, at der nu samarbejdes mod at få visionen omkring ARTLAB realiseret...", skriver de i sagsfremstillingen, som politikerne før ferien blev præsenteret for.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nekrolog over Olaf Rye

Annonce