Annonce
Navne

Skals-tvillinger havde møbelfabrik sammen

Brødrene Klavsen fotograferet i Peters have. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.

Niels og Peter Klavsen er barnefødt i Skals. De var soldater sammen i Aalborg, og i 18 år drev de sammen møbelfabrikken JEKO i Skals. På fredag fylder de 70 år.

Tvillingerne Niels Klavsen, Vestervænget 32, og Peter Klavsen, Fjordvænget 22, Skals, fylder på fredag, den 22. juni, 70 år.

Niels og Peter Klavsen er barnefødt i Skals, hvor de har boet hele deres liv. I arbejdslivet har de også næsten fulgtes ad hele livet igennem.

Niels og Peter Klavsen var soldater sammen i Aalborg, men det var dengang, soldaterne bevarede deres hjemadresse under værnepligten, så adressen var fortsat i Skals.

Niels blev i de unge år udlært som købmandskommis, mens Peter blev udlært som bager. Peter arbejdede senere på fabrikken Skalma i Skals fra 1970 til 1986 og sluttede som værkfører. Niels arbejdede på samme fabrik fra 1972 til 1986.

- I 1986 startede vi som selvstændige møbelfabrikanter. I atten år drev vi møbelfabrikken JEKO. Vi var underleverandører til mange af de store møbelkæder og til andre fabrikker over hele Danmark. Til udlandet havde vi også mange leverancer til Tyskland og Norge, fortæller brødrene Klavsen, der solgte fabrikken i 2004, fortæller de.

Lokalsamfundet

Tvillingbrødrene Klavsen har spillet fodbold både i de unge dage og som oldboys, og de har begge to været valgt i en årrække til bestyrelsen i fodboldforeningen Valkyrien i Skals.

Niels Klavsen var folkevalgt til Møldrup Kommunalbestyrelse i årene fra 1990 til kommunesammenlægningen med Viborg i 2006. I alle årene var han medlem af Socialudvalget og en enkelt periode også i teknisk udvalg.

Peter Klavsen har været valgt til bestyrelsen i Skals Vandværk i 37 år, heraf de sidste 30 år som formand, en post han stadig bestrider. Han var i 25 år også med i varmeværkets bestyrelse, og i en halv snes år var han næstformand i venstrevælgerforeningen.

Annonce

Familie og fritid

Niels er gift med Inge, og parret har to børn og to børnebørn. Peter er gift med Britta. De har to sønner, men endnu ingen børnebørn.

De cykler hver morgen en god tur sammen med andre motionister. Niels arbejder et par dage om ugen som tjener på Skals Kro, og Peter tager sig af formandshvervet i vandværket.

Når familierne rejser, kan det både være sammen og hver for sig. Især det græske øhav har været et af de foretrukne rejsemål. Men USA og Kina er også besøgt.

- Vi har haft familie i Skals i flere generationer, så for os har det været en naturlig del af tilværelsen at være knyttet til vores hjemstavn og til hinanden som tvillingbrødre. Sidste lørdag havde vi en fælles herrefrokost, men ellers er vores fødselsdagsfester med familien en af de få ting, vi holder hver for sig, da vi jo af gode grunde har forskellige svigerfamilier, forklarer de.

- Niels samler sin familie på lørdag, mens Peter gemmer sin 70-års fest til senere, slutter brødrene Klavsen, mens de i broderligt fællesskab mindes mange fælles mærkedage gennem årene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viborg HK-målvogter kåret til årets talent - Vandt en jordskredssejr

Annonce