Annonce
Viborg

Skattenedsættelse: Symbolpolitik i Viborg Byråd

Annonce

Læserbrev: En skattelettelse på 0,2% i den indgåede aftale om det kommunale budget er efter Enhedslistens opfattelse ren symbolpolitik. Hr og fru Viborg med almindelige indtægter vil knap kunne ane den. Det vil næppe heller gøre indtryk på de højtlønnede i kommunen. Altså er den ingenting værd, når pengene er delt ud på alle skatteydere.

Var de derimod blevet i kommunekassen, kunne de gøre gavn mange steder. Pengene kunne rent faktisk bruges, da vi ikke rører serviceloftet, og spørgsmålet er, om vi kan sætte skatten op igen og hvornår? Vi ved det ikke.

Dertil kan lægges, at der venter en saftig regning for kommunen. Da kommunen købte handelsskolegrunden på Vinkelvej, betalte de 80 mio kr. Det var ikke rettidig omhu. I et forsøg på at indtægtsdække dette pengebrug, åbnede et byrådsflertal op for, at spekulanter kunne købe grunden og bygge helt op i himlen.


Hr og fru Viborg med almindelige indtægter vil knap kunne ane den. Det vil næppe heller gøre indtryk på de højtlønnede i kommunen.


De fik dog sat krogen på døren, da Vorherres stedlige repræsentant sagde nej. Nu skal den så sælges til anden side, og det bliver temmelig sikkert til en helt anden pris. Måske kan kommunen få 40 mio. kr. – måske mindre?

Det vil medføre et tab i mangemillionersklassen. Et tab der skal løbes ind og hvad skal der så skæres ned på? Børn? Unge? Gamle? Vedligehold af veje og cykelstier? Fortsæt selv......

Endeligt er der det problem, at byrådet ikke aner, om det kan få den indregnede kompensation fra staten. Det skal nemlig have lov af staten til at sætte skatten ned.

Det må i samme moment siges, at regnestykket, der fremlægges som nærmest gratis, ikke nødvendigvis er det. Hvis der bliver en statslig dækning, er den ikke krone for krone, og den trappes ned i årene 2021 - 2025. I 2026 vil det manglende skatteprovenu på ca. 40 mio kr åbenbare sig.

Enhedslisten synes faktisk, budgettet ser fornuftigt ud, men skattelettelser kan vi ikke lægge navn til. Især ikke når der er huller i den kommunale service, der trænger til at fyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce