Annonce
Debat

Skide godt, Harald

LO-formand Harald Børsting har en plan. Men hvilken, spørger VUs lokale formand. Arkivfoto

Filmene om Olsen-banden under ledelse af fantasten, kleptomanen og hidsigproppen Egon Olsen er et vaskeægte nationalklenodie i dansk kultur. Det er uforfalsket familiehygge at følge den håbløse bande, efterhånden som Egon Olsens mystisk koreograferede kupforsøg går galt, enten på grund af uforudsete omstændigheder eller Benny og Kjelds utilstrækkelighed.

Vi ved godt, hvordan det ender, og det generer os ikke, for det er jo bare film - men i den virkelige verden vil vi ikke som Benny og Kjeld blindt adlyde en mand, der uden dokumentation påstår at have planen, der kan løse alle vores problemer.

Næh, i den virkelige verden spørger vi selvsagt, hvad den famøse plan egentlig består i? Hvordan det helt præcist er, den når det mål, den påstår at nå? Eller gør vi? I hvert fald ikke alle.

I de forskellige skitser til en plan for dansk økonomi, oppositionen har fremlagt, regner man helt og holdent med, at LO's Harald Børsting finder de penge, der mangler. Og det skal han nok, siger han. Uden dokumentation - og uden at ville specificere bare nogenlunde, hvad han har i tankerne. Alligevel kan man næsten høre Helle og Villy råbe: »Skide godt, Harald«.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce