Annonce
Viborg HK

Skidt spil - men lærerig og brugbar træningskamp for Viborg HK

Marianne Haugsted var en af de unge spillere, som fik brugbar træning ud af træningskampen mod EH Aalborg. Foto: Johnny Pedersen
Viborg HK gav spilletid til en del unge spillere i lørdagens træningskamp mod EH Aalborg. En kamp, hvor spillet ikke kom op at ringe, men en kamp, som holdet kunne lære meget af.
Annonce

Håndbold: Viborg HK mødte lørdag 1. divisionsholdet EH Aalborg i Vibocold Arena.

Allan Heines tropper blev efter tre gange 20 minutters håndbold sendt hjem til det nordjyske med et nederlag på 25-14, men spillemæssigt var kampen i cheftræner Jakob Vestergaards øjne ikke fantastisk - til gengæld var det en kamp, som han og spillerne virkelig kunne lære noget af.

- Det var den dårligste træningskamp, som vi har spillet hidtil, men for os blev det en god træningskamp forstået på den måde, at vi i løbet af sæsonen kommer til at møde hold, som vil spille, ligesom Aalborg gjorde lørdag. Nemlig ved at prøve at trække tempo og intensitet ud af kampen, sagde Jakob Vestergaard.

- Det betød, at vi i stedet for at spille med fart skulle være dygtige på detaljerne, og det havde vi svært ved i to ud af de tre halvlege, sagde træneren.

VHK kom tidligt foran med 6-2, hvorefter holdet gik lidt ned, hvilket gav en pausestilling på 8-8. I anden halvleg lykkedes det VHK at spille sig til en føring på 16-13, hvorefter holdet vandt de sidste 20 minutter med otte mål.

Kampen i tal

Viborg HK-EH Aalborg 25-14 (8-8, 16-13) 

Håndbold, træningskamp 3 x 20 minutter

Mål for Viborg HK: Maria Fisker 6, Carin Strømberg 4, Amalie Grøn 3, Madeleine Østlund 3, Line Haugsted 2, Laura Holm 2, Thilde Frandsen 1, Majbritt Toft 1, Marianne Haugsted 1, Moa Høgdahl 1 og Kristina Jørgensen 1

Træneren efterspurgte mere effektivitet end i de to første halvlege, men udbyttet af testen mod EH Aalborg var godt.

- Som træningskamp var det en vigtig kamp for os, da vi netop fik trænet at bevare tålmodigheden, når vi skal stå lang tid i forsvaret. Det er ikke sådan, at vi er tilfredse med det vi så - specielt ikke i de første to halvlege - men det er den slags, som man lærer af, og det håber jeg, at vi gør, sagde han.

Annonce

Venstrefløje i hopla

VHK havde tre forskellige venstrefløje med.

Maria Fisker, Amalie Grøn og purunge Laura Holm fra U19-holdet.

Og en af de ting, som VHK lykkedes godt med i kampen, var at få venstrefløjene bragt til afslutninger.

Maria Fisker scorede seks gange i træningskampen, og generelt lykkedes det for Viborg HK at få bragt venstrefløjene rigtig godt i spil. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Og det har længe været et tema, at vi skal have flyttet nogle afslutninger derud. Og det lykkedes. Laura Holm scorede to, Amalie Grøn scorede tre, og Maria Fisker scorede seks, hvilket vil sige, at det jo næsten var halvdelen af vores scoringer, der kom fra venstrefløjen. Og det er fint, at vi får spillet bredt og gjort overtalsspillet bedre, sagde træneren.

Annonce

Bredere fundament

Jakob Vestergaard havde på forhånd proklameret, at kampen også skulle byde på minutter til flere unge spillere.

Det betød, at Marianne Haugsted, Laura Holm, Thilde Frandsen og Caroline Højer alle fik godt med minutter.


Det var den dårligste træningskamp, som vi har spillet hidtil, men for os blev det en god træningskamp forstået på den måde, at vi i løbet af sæsonen kommer til at møde hold, som vil spille, ligesom Aalborg gjorde lørdag.

Jakob Vestergaard, cheftræner Viborg HK


Eksempelvis fik Marianne Haugsted lejlighed til at vise, at hun er moden til at bidrage, når kampprogrammet for alvor begynder at stramme til.

- Hun gjorde et rigtig fint indtryk, og hun fik vist os, at hun kan være med på både fysik og hastighed. Så på den måde hjælper det med at gøre fundamentet bredere og mere sikkert i forhold til, at vi snart starter turneringen og får sikret os, at alle er med på spilkonceptet og har prøvet at spille sammen - og det lykkedes fint, sagde Jakob Vestergaard.

VHK skal torsdag spille sæsonens første betydende kamp. Det sker i Bjerringbro torsdag aften, hvor BFH og VHK mødes i pokalturneringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce