Annonce
Viborg

Skilte og folder letter vejen til Klostermarken

Symbolsk afslørede Stine Damborg Hust og Peter Brostrøm én af de nye infotavler. Foto: Jesper Overgaard

Fredag eftermiddag tog kommunen et vigtigt skridt for Viborg Naturpark, da den præsenterede en folder og en serie infotavler.

Viborg: "Naturparkens kerneområde" kaldte Stine Damborg Hust (K) Klostermarken, da hun fredag eftermiddag gav folderen "Asmild og Klostermarken" og nye skilte på Klostermarken de forløsende ord.

Kommunen og Naturstyrelsen havde kaldt venner af den bynære natur øst for Søndersø til en komsammen. Klostermarkens nye skilte og den nyskrevne folder er synlige tegn på, at kommunen i samarbejde med lodsejere og andre interessenter udvikler Viborg Naturpark.

Stine Damborg Hust, der er formand for byrådets klima- og miljøudvalg, sagde, at detaljerede vandrekort, gode skilte og bedre stier på Klostermarken har stået højt på ønskelisten.

- Når der er mange brugere, skal der noget vejledning til. Der gælder nogle regler for at færdes i naturen - både skrevne og uskrevne. Og uanset regler gælder det, at at vi alle skal være her og vise hensyn til hinanden. Det er faktisk næsten ligesom i trafikken, sagde Stine Damborg Hust.

Deltagerne samlede sig i "gryden" ved Storf Sø.

Sti med kvalitet

Også skovrider Peter Brostrøm, Naturstyrelsen Kronjylland, og Erik Jensen, formand for Dansk Vandrelaug i Viborg, knyttede ord til de synlige resultater.

Vandrerne er på Klostermarken tilgodeset med den 7,6 kilometer lange "Asmild-tur", afmærket med røde pile. Ruten kæder langt de fleste af områdets kvaliteter sammen til et hele. Ifølge kortet er den en "kvalitetssti". Den lever op til vandrelaugets strengeste normer.

Tre andre afmærkede vandreruter byder sig til: "Dronningerunden" på 3,2 kilometer, "Bruunshåb-turen" på 5,3 kilometer og "Skovsgård Skov rundt" på 2,2 kilometer. Dertil kommer tre afmærkede cykelruter.

Ordet "Asmild" er som en nøgle til alle herlighederne. Tilbage i 1100-årene stod bakkedraget på østsiden som "Asmiald", hvilket betyder åsen - bakkedraget - med det grovkornede sand. Det er let at forestille sig, hvordan de nøgne, langstrakte bakker har taget sig ud fra Viborg-siden. Hidtil har det være et mål, at vegetation ikke slører disse bakker, men at de ligger som en fælled.

På den anden side kunne Peter Brostrøm se en styrke i, at denne grønne kile udvikler sig i retning af Jægersborg Dyrehave eller Vestskoven, altså en åben skov. En plejeplan ligger endnu ikke klar, men skovrideren lovede, at brugerne kommer med på råd.

Folderen giver gæsterne et indblik i helheden og fører til hele 21 punkter, der er "værd at se og opleve".

Indvielsen fandt sted ved Storf Sø - også kendt som "Stop Sø", fordi en klassisk gåtur fra Viborg ofte stoppede her. Inden deltagerne kunne nyde diverse forfriskninger fra Gymnastik- og Idrætshøjskolen, skulle de have en forsmag på naturens glæder, idet arrangørerne bød på to vandreture og en cykeltur.

Vandrelaugets Erik Jensen præsenterede naturparkens "kvalitetssti", den tredje af slagsen inden for Dansk Vandrelaugs normer.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Leder For abonnenter

Vesterbro Torv: Så siger vi snart farvel til ruinen!

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Rundt om Viborg

Lystfiskere er bekymrede: Karup Å er misfarvet af okker

Debat

Det er vores forbandede pligt at lytte – især til dem der ikke råber højt

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Alarm 112

Tyv stjal salmiakspiritus i Føtex

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Bolig

Her har Christian IV overnattet: Danmarks billigste 'herregård' til salg

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF spillede solid reservekamp mod Hobro - U19-bomber og erfaren Viborg-dreng sprang i øjnene

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Annonce