Annonce
Rundt om Viborg

Hal udvides for millioner: Nu kan du se skitserne over en gang pizza og pølser

Sådan ser en af skitserne for den nye Møldrup Hallen ud. Illustration: Harritslev Arkitekter
Skitserne for det store udvidelsesprojektet for Møldrup Hallen til rundt regnet 10 millioner kroner præsenteres over en gang pizza og pølser i den kommende uge.

Møldrup: Skitserne for det store kommende haludvidelsesprojekt i Møldrup ligger nu klar, og dem kan Møldrup-borgerne og andre interesserede komme til at se nærmere på i den kommende uge.

Bestyrelsen for Møldrup Hallen byder nemlig til pizza, pølser og et kig på skitserne og en snak om den kommende udvidelse onsdag den 6. april fra klokken 17.30 til 20.00.

Her kan man høre meget mere om halprojektet, der har været undervejs siden 2018, fortæller formanden for Møldrup Hallens bestyrelse, Peter "Byg" Christiansen.

Annonce

- Vi har brugt de seneste par år under coronaen til at have en rigtig god dialog med de foreninger, der bruger hallen, så vi er skarpe i forhold til det, vi ønsker, og nu er vi klar til at vise skitserne og fortælle om det. Og det gør vi omkring runde borde, så det ikke bliver en, der står og fortæller, men så man kan tale med folk fra forskellige foreningsbestyrelser. Det er jo ikke bare hallens projekt, siger Peter "Byg" Christiansen.

Også den eksisterende hal skal renoveres. Her er vi til bueskydning i hallen ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Morten Pedersen

Således har man haft omfattende dialog med foreningerne Møldrup-Tostrup Idrætsforening, Gymnastikforeningen Møldrup, Møldrup Borgerforening og ungdomsfodboldsamarbejdet BMK - det vil sige Hersom-Bjerregrav Idrætsforening, Møldrup-Tostrup Idrætsforening og Klejtrup Idrætsforening.

Også borgerne kan på dagen komme med input, understreger Peter "Byg" Christiansen.

- Det er vores filosofi, at det skal være et projekt, der opfylder vores lokale behov, og folk skal have indflydelse, så alle føler et ejerskab, siger han.

Usikre udgifter

Viborg Kommune har tidligere givet tilsagn om at støtte haludvidelsen med fem millioner kroner under forudsætning af at Møldrup Hallen selv skaffer yderligere fem millioner ,så det samlede budget er 10 millioner kroner til ombygning og udvidelse.

Indtil videre har hallen de første 1,5 millioner kroner på plads, og man regner med at kunne rejse ydeligere 1,5 millioner, mens de sidste to muligvis skal samles via folkeaktier og støtte fra erhvervsdrivende.

Pengene til projektet skal fordeles på blandt andet udvidelse af multisal, café og omklædning, en udvidelse af selve hallen med tre badmintonbaner, og så flyttes kulturhuset fra skolen til hallen. Også tag og isolering skal have en tur, og den eksisterende hal skal også renoveres.

Priserne på materialer og håndværkere kan jo ende med at være noget højere, end de var, da tilsagnet blev givet, men Peter "Byg Christiansen håber, at det rækker.

- Det er jo lidt usikkert, hvordan priserne udvikler sig fremover, men vi håber, de falder til ro, inden vi skal i gang. Ellers må vi jo se på, hvor langt vi kan komme for det, vi har, siger han.

Annonce

Fokus på lokale ønsker

Man har tidligere haft et halrenoveringsprojekt klar, hvor der også blev rejst penge via folkeaktier. Men i det blev i sidste ende skrinlagt, fordi enderne rent økonomisk ikke kunne nå sammen.

Dengang lod man som Peter "Byg" Christiansen tidligere har sagt sig "forblænde af fancy tegninger og store vinduespartier", men forløbet har denne gang skærpet fokus på at få lavet noget, der opfylder lokale behov.

- Vi tror mere på os selv, og vi følger i højere grad vores egne ønsker denne gang, siger Peter "Byg" Christiansen.

Det koster en halvtredser at spise med for deltagere over 10 år til fremvisningen af skitserne og fællesspisningen. Der er tilmelding, og det er senest mandag den 4. april.

Peter "Byg" Christiansen håber, at priserne på materialer falder til ro, inden man skal i gang med at renovere og udbygge Møldrup Hallen. Håbet er at komme i gang i 2023. Arkivfoto: Morten Dueholm

Det er vores filosofi, at det skal være et projekt, der opfylder vores lokale behov, og folk skal have indflydelse, så alle føler et ejerskab.

Peter "Byg" Christiansen, formand for Møldrups Hallens bestyrelse.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Livsstil For abonnenter

44-årige Ivan faldt om og døde i gildesalen på sin søns konfirmationsdag: Nu spiller han op til dans i det hinsides

Bjerringbro

Fokus på Tange Søs fritidskvaliteter og kulturhistorie giver nyt håb: Vandplaner for tredje vandplansperiode er i høring

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Annonce