Annonce
Viborg

Skive-loppemarked overtager Takenow – og lover godtgørelse til standlejerne

Peder Munk og Kathrine Brøndum er klar til at videreføre loppemarkedet på Farvervej 23 i Viborg - med et godt tilbud til standlejerne. Foto: Morten Pedersen
Hyldedeluxe overtager de lokaler, hvor konkursramte Takenow hidtil har haft til huse. Tirsdag kan standlejerne vælge, om de vil hente deres ting eller fortsat have en stand.

Viborg: Takenow lukkede og slukkede i helt bogstavelig forstand, da loppemarkedet den 13. marts låste døren på grund af corona-virus.

Siden fik standlejerne en mail om, at loppemarkedet ikke ville lukke op igen, og 24. marts blev virksomheden taget under konkursbehandling.

Dermed var standlejerne fanget i en uheldig situation, hvor de penge, de havde tjent i de første 13 dage i marts - samt resten af månedens husleje - var tabt i konkursboet.

I tillæg kunne de ikke få fat i de varer, som de solgte fra standene, da lokalerne var låst af, og Takenow ikke ville lukke dem ind.

Avisen skrev eksempelvis om Bjarne Sørensen fra Bjerringbro, der ifølge eget udsagn havde varer for 50.000 kroner, som han ikke kunne komme ind til.

Men det kan han og alle de andre standlejere nu.

Tirsdag klokken 10.00 åbnede det Skive-baserede loppemarked Hyldedeluxe nemlig dørene igen, efter virksomheden har overtaget for det konkursramte Takenow. Det hele faldt på plads mandag aften, fortæller Kathrine Brøndum fra Hyldedeluxe.

Om man som standlejere har lyst til at hente sine ting og lukke stand eller fortsætte, står en helt frit for. Men Hyldedeluxe har et tilbud til dem, der gerne vil blive.

- Vi giver en halv måneds gratis husleje som kompensation for den tid, der har været lukket - og så får man godtgørelse for de penge, man skulle have tabt i starten af marts i forbindelse med konkursen. Det beløb trækker vi fra i huslejen, hvis man bliver, fortæller Kathrine Brøndum og fortsætter:

- Vi vil jo rigtig gerne have, at folk bliver i deres stande, så vi håber, at de tager imod tilbuddet. Men ellers kan de komme og hente deres ting i dag.

Hyldedeluxe vil dog ikke have åbnet for kunder i den første tid. Ligesom med butikken i Skive er der lukket ned på ubestemt tid på grund af corona.

Annonce

Andre koncepter

Takenow gik konkurs efter bare et år i Viborg, men det får ikke Kathrine Brøndum til at tvivle på den nye investering.

I to år har hun drevet Hyldedeluxe, og hun er sikker på, at afdelingen i Viborg også kommer til at fungere.

- Vores system er i høj grad det samme, som Takenow havde. Men vi har haft succes med at arrangere børnedage og auktionsaftener, hvor vi har fået et andet publikum ind, end vi plejer. Tanken bag er naturligvis, at vi gerne vil have, at de folk så kommer igen en anden gang, siger Kathrine Brøndum.

Hun har også oplevet, at der har været en del, som har taget turen fra Viborg til Skive. Nu kan de handle i egen baghave.

- Så vi ser da helt klart et marked i Viborg, som vi håber, at vi kan blive en del af, lyder det fra Kathrine Brøndum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce