Annonce
Sport

Skoindsamling giver luksusproblemer

Rasmus Enevoldsen (t.h.) har fyldt bilen med bolde og lego, mens Allan Henneberg og Claus Winther Jørgensen (t.v.) har fået så mange sko samlet ind, at de knap kan nå at dele dem ud på turen.

En indsamling af sko, der skulle deles ud til afrikanske børn i forbindelse med et velgørenhedsrally, er gået så godt, at der er kommet flere sko ind, end der kan være i den container, der sendes af sted i dag.

En container proppet med sko samt masser af bolde og lego er så småt på vej til det sydlige Afrika.

Der er ikke levnet meget plads til kørerne i bilerne, der er blevet proppet med ting, der skal deles ud til fattige afrikanske børn.

Der er endnu godt og vel en måned til, at Allan Henneberg, Claus Winther Jørgensen, Rasmus Enevoldsen og Jonas Ellegaard tager hul på »Put Foot Rally«, der er et 8000 kilometer langt velgørenhedsrally, som går gennem Sydafrika, Namibia, Zambia, Malawi og Mozambique. Projektet har været i gang siden oktober. Dengang startede Allan Henneberg og Claus Winther Jørgensen en indsamling af aflagte sko, som skulle tages med til Afrika og fordeles blandt de fattige børn, de ville møde undervejs.

Og den indsamling er gået over al forventning. I første omgang blev der lavet indsamlingspunkter hos Runners Corner i Viborg og hos Skive Sko og Nøgler. Men efterfølgende kom der også et opsamlingssted i Sunds, og det betød, at containeren til sko hurtigt så ud til at blive fyldt.

»Det væltede bare ind med sko. Vi havde allerede trailervis, som vi sorterede, men så fik vi pludselig mulighed for at tømme Skolageret i Randers. Og det var altså nye sko. Så vi lånte en kæmpe trailer, som vi fyldte med nye sko,« siger Allan Henneberg.

Efter at have pakket alle skoene ud og vakuumpakket det hele, stod det hurtigt klart, at man rent faktisk havde for mange sko i forhold til pladsen. Derfor måtte man sortere igen.

»Vi havde alt for mange sko. Vi kan hverken dele så mange ud eller have det i en container. Så vi måtte smide nogle af de dårligste sko ud, mens der også gik nogle sko til flygtninge. Så det ender med, at vi primært har helt nye børnesko med derned - og vi har rigtig mange,« siger Allan Henneberg.

Faktisk er der så mange sko, at en hjælpeorganisation kommer og henter dem fra containeren, da det slet ikke vil være muligt at dele så mange sko ud undervejs.

»Det er virkelig dejligt og godt, at det er gået sådan,« siger Claus Winther Jørgensen.

»Til at starte med hentede jeg bare en sort sæk hos Runners Corner, og da tænkte jeg, at det ikke var meget. Sådan var det også i Skive, men så væltede det bare ind, og det er fedt, at vi nu står med luksusproblemer,« siger Allan Henneberg.

Mens han og Claus Winther Jørgensen har haft fokus på skoindsamlingen, så har Rasmus Enevoldsen via Select fået hundredevis af bolde, ligesom han også har fået en masse lego, som han kan dele ud undervejs.

Annonce

Travl ventetid

Det er i dag, at bilerne og de mange sko sendes af sted mod Afrika. Midt i juni følger kørerne så efter.

En del af tiden skal bruges på at forberede sig på ruten. Lige nu er der en smule usikkerhed om den endelige rute, da der er uroligheder i Mozambique. Det kan betyde, at det 18 dage lange løb ender et andet sted end i White Sands, hvor det oprindeligt var planlagt til at slutte.

Og selv om perioden op til løbet selvfølgelig bliver fyldt med arbejde og andre ting, så vil »Put Foot Rally« fylde i baghovedet.

»Det begynder at komme tæt på nu, så jeg begynder at glæde mig. For lige pludselig står vi der jo,« siger Allan Henneberg, der med flere deltagelser i »Race to Dakar« er en erfaren herre, når det gælder ræs i ørkenen.

»For vores vedkommende er det nu, at vi begynder at kigge nærmere på ruten for at finde ud af, hvad vi kan opleve hvor. Så vi er nok lidt mere lavpraktiske omkring, hvad vi skal huske dernede, ligesom vi skal finde de sidste ting frem til turen,« siger Rasmus Enevoldsen, der også lige skal have overstået en HD-eksamen inden afrejsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce