Annonce
Viborg

Skolebørnene vender tilbage 1. marts, spår Wilbek

60 mennesker er ansat til at teste kommunens næsten 10.000 skolebørn, knap 1000 lærere og pædagoger.
Statsminister Mette Frederiksen vil på et pressemøde på onsdag fortælle, at alle skolebørn skal tilbage til skolerne. Det tror i hvert fald borgmester Ulrik Wilbek.

Viborg: Viborg Kommune har ansat 60 mennesker, der skal tage sig af at teste Viborg Kommunes knap 10.000 skolebørn og knap 1000 lærere og pædagoger to gange om ugen.

- Og når vi nu har ansat disse mennesker, er det helt naturligt, at skolebørnene skal tilbage til skolerne den 1. marts. Hvis de ikke skulle det, var der jo ingen grund til, at vi skulle ansætte dem, siger Ulrik Wilbek.

Han deltog mandag formiddag i et møde med sine 97 borgmesterkolleger og en lille håndfuld relevante ministre. Det skete forud for et planlagt pressemøde på onsdag, hvor statsminister Mette Frederiksen vil fortælle, hvilke dele af samfundet der er modent til genåbning.

- Der kom sådan set ikke noget nyt frem. De fleste kommuner er klar til at teste i grundskolen. Det forholder sig lidt anderledes for ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser, som jo ikke er kommunernes ansvar. Jeg fornemmer, at det ikke er afgjort, hvornår der åbnes inden for disse områder, siger Ulrik Wilbek.

Han er i øvrigt optimist hvad angår andre sektorer.

- Jeg tror ikke, at der åbnes for hele detailhandlen i næste uge, men jeg fornemmer, at der skal åbnes i hvert fald visse steder, og her tænker jeg på Region Midtjylland, hvor smittetallene er meget lave, siger han.

Det er i øvrigt besluttet, at der åbnes for lyntestcentre i Karup og i Bjerringbro for at dække hele den store Viborg Kommune bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce