Annonce
Bjerringbro

Skolebestyrelser: Arbejdet er ikke slut

Omkring 50 personer deltog, da børne- og ungdomsudvalget holdt digitalt høringsmøde i december. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Skolebestyrelserne ser indstilling som et skridt i den rigtige retning
Annonce

Bjerringbro: På sigt er det bedst med én fælles skole for hele byen både for elever, lærere og øvrige medarbejdere.

Sådan lød det i det fælles høringssvar fra skolebestyrelserne til sagen om fusion af de to skoledistrikter i Bjerringbro. Høringen sluttede før jul, og den beslutning holder bestyrelserne fast ved efter, at Viborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg tirsdag indstillede til erhvervs- og økonomiudvalget - og byrådet - at de to skoledistrikter lægges sammen til ét fra 1. august i år.

Selv om udvalget nu har indstillet til en fusion af skoledistrikterne, så mener formanden for skolebestyrelsen ved Egeskovskolen Martin Bøgelund ikke, at skolebestyrelsernes arbejde er slut. Men indstillingen er dog et skridt i den rigtig retning.

-  Jeg har ikke nærlæst indstillingen, så med det forbehold vil jeg sige, at jeg ikke ser vores arbejde som afsluttet, da vi ikke har fået en politisk hensigtserklæring om sammenlægning på én matrikel, siger Martin Bøgelund.

Selv om der i 2024 og 2025 er afsat 42 millioner kroner til skolerne i Bjerringbro, så er det ikke afgjort, om det er til en ny skole eller renovering af de eksisterende skoler.

- En fælles skole med ét skoledistrikt, men fordelt på to matrikler er dog en bedre platform for en fremtidig sammenlægning på én matrikel end to helt separate skoler. Men det er en dårligere løsning for elevernes trivsel og læring, hvis den to-delte skole forbliver den permanente tilstand, tilføjer Martin Bøgelund, som bakkes op af formanden for skolebestyrelsen ved Bøgeskovskolen Anne Balle Larsen.


En fælles skole med ét skoledistrikt, men fordelt på to matrikler er dog en bedre platform for en fremtidig sammenlægning på én matrikel end to helt separate skoler.

Martin Bøgelund, fmd. for Egeskovskolens bestyrelse


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Bjerringbro

Ældre Sagen på vågeblus

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce