Annonce
Rundt om Viborg

Skolebyggeri i Skals udfordret af materialemangel

Den store ombygning på Skals Skole og nybyggeriet af Skals Børnehus kan blive ramt af problemer med materialemangel. Arkivfoto: Morten Pedersen
Børne- og ungdomsudvalget har udskudt beslutningen om at sende skole- og børnehusbyggeriet i Skals i udbud. Det er nemlig udfordret af mangel på materialer.

Skals: Der er udfordringer med at skaffe byggematerialer, og derfor har børne- og ungdomsudvalget i Viborg Kommune udskudt beslutningen om at sende det store byggeprojekt på Skals Skole og nybyggeriet af Skals Børnehus i udbud.

Udvalget drøftede udbuddet på et møde tirsdag og besluttede at udskyde beslutningen og se på sagen igen på et ekstraordinært møde den 11. maj.

Byggeopgaven står overfor at skulle i udbud i maj, så man efter planen kan godkende licitationen inden sommerferien. Men som det har været tilfældet omkring byggeriet af den nye Overlund Skole må man konstatere, at der er problemer med at skaffe byggematerialer, og det udfordrer projektet, konkluderer formanden for udvalget, Per Møller Jensen (S).

Annonce

- Mange anlægsprojekter hos både stat og kommuner er fremrykket under coronaen, og det rammer os lidt nu, hvor det kan være svært at få materialerne, eller at de kommer forsinket og måske til en dyrere pris på grund af manglen, siger han.

Presset på tid

Man er desuden presset på tid i forhold til daginstitutionsbyggeriet, da Børnehaven Kærhuset i dag lejer sig ind hos Skals Efterskole, og derudover er der lokalt bragt en anden ledig lokalekapacitet i spil. Usikkerhed om plejehjemsbyggeri i Skals, fremtidig placering af biblioteket, og selvfølgelig et eventuelt ændret og dyrere skolebyggeri på grund af eventuelt stigende priser på materialer bidrager også, påpeger formanden.

- Det kalder på en række beregninger og overslag, inden vi i udvalget kan træffe beslutninger. Der er spørgsmål om plejehjemsbyggeri, seniorboliger og bibliotekets placering, som hører under andre udvalg, og der må de udvalg så vurdere, om der skal samarbejdes om at lave en helhedsløsning. Vi står for skolerenovering og byggeri af ny børnehave, og vi er presset på tid, så min holdning er, at hvis ikke der skal laves en helhedsplan, så går vi i gang med det udbudsmateriale vi har. Forældre og skolebørn samt personalet har en velbegrundet forventning om, at vi træffer en beslutning i nærmeste fremtid, siger Per Møller Jensen.

Annonce

85 millioner

Der er afsat lige godt 85 millioner kroner til projektet, der, udover at skolen skal igennem en stor ombygning, også indebærer, at man samler tilbuddene til børnehavebørn, vuggestuebørn og dagplejere samme sted - i en nybygget udgave af børnehuset.

Grunden, hvor Børnehaven Kærhuset ligger, er for længst solgt til Skals Efterskole, og børnene derfra skal sammen med dem fra den eksisterende institution ved skolen samles. Derfor skal der bygges en helt ny institution i sammenhæng med skolen med plads til 70 børnehavebørn og 23 vuggestuebørn, lige som dagplejerne får administration og legestue i Børnehuset.


Forældre og skolebørn samt personalet har en velbegrundet forventning om, at vi træffer en beslutning i nærmeste fremtid.

Per Møller Jensen (S), formand for børne- og ungdomsudvalget.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce