Annonce
Bjerringbro

Skolefusion: Byrådet afsætter 42 millioner kroner

Søren Thomsen stoppede som leder af Bøgeskovskolen 1. september. Han ønskede ikke at vente på en fusion af byens to skoler. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Stadig uvist om Bjerringbro skal have én eller to skoler fra 2025.
Annonce

Bjerringbro: Skal Bjerringbro have en eller to skoler i fremtiden? Det spørgsmål har efterhånden længe præget diskussionen blandt både forældre og skolefolk i Bjerringbro. Og der er stadig ingen afklaring på spørgsmålet, selv om Viborg Byråd onsdag indgik forlig om budgettet for 2021 og har afsat penge til en ny skole i Bjerringbro.

Forliget betyder, at der er i 2024 afsættes 18 millioner kroner og i 2025 24 millioner  kroner, altså i alt 42 millioner kroner på kommunens anlægsbudget til en samlet løsning for skolerne i Bjerringbro.  Men det betyder ikke, at forældre og børn kan forberede sig på én skole i byen.

Formanden for børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) glæder sig over, at byrådet er enigt om afsætte penge til skolebyggeri.

Annonce

Dialog i lokalområdet

- Med bevillingen er der dog ikke taget stilling til, om der vil være tale om en løsning på én matrikel eller på to, idet der lægges op til en dialog i lokalområdet om den fremtidige løsning, lyder det i en kommentar fra udvalgsformanden.


Men med bevillingen er der ikke taget stilling til, om der vil være tale om en løsning på én matrikel eller på to, idet der lægges op til en dialog i lokalområdet om den fremtidige løsning.

Per Møller Jensen (S), formand for børne- og ungdomsudvalget.


Men er det ikke blot at trække pinen ud og skabe grobund for endnu mere uro?

- Nu kommer man i gang med et tættere samarbejde mellem de to skoler med et fælles skoledistrikt og i næste byråds- og skolebestyrelsesperiode en ny skolebestyrelse. Og besparelsen i form af samdrift og klasseoptimering er forudsætningen for en sund skole-økonomi og frigørelse af økonomiske midler til andre pædagogiske tiltag som for eksempel  tolærer-ordninger. Så mon ikke det ender med én skole på én matrikel på sigt som anbefalet af de to skolebestyrelser. Jeg håber og tror det, siger Per Møller Jensen, som ikke selv genopstiller til kommunalvalget i 2021.

Annonce

Et skoledistrikt

Forberedelserne til en fusion mellem Egeskovskolen og Bøgeskovskolen har efterhånden varet et par år, og planen er, at de to skoler skal fusionere til et skoledistrikt fra skoleåret 2021/2022, altså fra næste skoleår. Byrådet har på budgettet for næste år afsat tre millioner kroner til at understøtte processen omkring etablering af et fælles skoledistrikt. Der er afsat penge til bådeomstillingsprocessen, nulstilling af underskud og et fusionstillæg.

Baggrunden for fusionen er det dalende elevtal, især på Egeskovskolen har det givet problemer, og skolen har oparbejdet et underskud. De tre millioner kroner  som byrådet nu har afsat, skal blandt andet bruges på at dække dette underskud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Bestikkelsestiltalt betalte for renovering med sorte penge fra loftet: - Det bliver lidt billigere, når man lægger kontanter i det

Navne

Viborgs turisme har fået ny frontkvinde

Annonce