Annonce
Bjerringbro

Skolefusion: Godt 80 mennesker til cafémøder men guldægget dukkede ikke op

Det var en festdag, da den ny leder på Egeskovskolen Karina Degryr Thomsen startede 2. juni, men om der er to skoler i byen i fremtiden er stadig uvist. Arkivfoto: Morten Pedersen
Skolebestyrelserne overvejer ny indstilling til børne- og ungdomsudvalget.
Annonce

Bjerringbro:  Skal vi lave en ny indstilling? Skal vi sende den gamle indstilling igen? Skal vi helt lade være med at lave en indstilling? Det er et par af de spørgsmål, som bestyrelserne på de to lokale folkeskoler overvejer lige nu.

Godt 80 forældre mødte op til denne uges tre cafemøder.  Og begge formænd er meget tilfredse med fremmødet, hvor en del af deltagerne var forældre, hvis børn skal starte i skole nu eller næste år.

Skolebestyrelserne lavede i foråret en indstilling til børne- og ungdomsudvalget om fusion af Bøgeskovskolen og Egeskovskolen, men efter kritiske røster fra forældre, som ikke følte sig hørt, inviterede man så til cafémøder, hvor forældre kunne stille spørgsmål og få svar.

I følge formanden for Egeskovskolens bestyrelse Martin Bøgelund kom der mange gode ting frem.

- Ja det skulle vi nok ha' gjort fra starten. Men forvaltningen advarede os mod at gøre det, fordi som der blev sagt "det hele ville sprænge mellem hænderne på os". Derfor holdt vi workshoppen i november, siger Martin Bøgelund.

- Vi fik gode ting med fra workshoppen, men mange af forældrene følte ikke, de kom til orde, og  de kunne ikke se deres input i de resultater, der kom frem. Men på cafémøderne var der en spørgsmål- og svardialog, og det fungerede rigtig godt, og vi er blevet klogere, tilføjer han.

Annonce

Intet guldæg

Ved alle tre cafémøder blev der ved mødets afslutning læst et referatet op, og deltagerne blev spurgt, om de var enige i det.

- På møderne var der også forslag, om man ikke bare lige kan gøre sådan og sådan og forslag om at bede om flere penge fra Viborg Kommune. Men så enkelt er det ikke, for vi skal tage hensyn til økonomien, og det faktum at elevtallet falder, og dermed er der færre penge at gøre godt med, siger Martin Bøgelund.

- Desværre har vi endnu ikke fundet guldægget, og lige nu er det svært at se, hvordan vi kan køre videre med to skoler. Men vi fortsætter arbejdet med åbent sind, og skolebestyrelserne mødes igen 29. juni, hvor vi forhåbentlig bliver enige om, at vi skal lave en ny indstilling, genbruge den fra foråret eller slet ikke fortage os mere, tilføjer han.

Annonce

Sikker skolevej

På cafémøderne var et af de store emner en sikker skolevej uanset, hvor børnene skal gå i skole.

- Vi snakkede meget om, hvad en sikker skolevej er, og mange nævnte, at Brogade ikke er det fedeste sted at cykle. Og det er noget, som fylder hos mange forældre, ikke mindst hvis deres børn skal cykle til en skole i den anden ende af byen, siger formanden for Bøgeskovskolens bestyrelse Jesper Jakobsen, som glæder sig over, at der på møderne også kom forældre,  hvis børn endnu ikke er startet i skole.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce