Annonce
Bjerringbro

Skolefusion: Skolebestyrelser peger fortsat på helt ny skole

Debatten om der skal være en eller to skoler i Bjerringbro har varet i mere end to år. 5. januar skal børne- og ungdomsudvalget behandle sagen om fusion af de to skoledistrikter. Billedet er fra Egeskovskolen, da eleverne 2. Juni bød den nye skoleleder Karina Degryr Thomsen velkommen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Skolebestyrelsesformand ærgrer sig over, at budskabet om den stramme økonomi ikke er nået ud til forældrene.
Annonce

Bjerringbro: Skolebestyrelserne ved Bøgeskovskolen og Egeskovskolen er forsat enige om, at en nybygget skole centralt placeret i Bjerringbro er den optimale løsning på den efterhånden lange debat om skolerne i Bjerringbro. Det er essensen i det høringssvaret til fusion af skoledistrikerne, som skolebestyrelserne afleverede ved den officielle frists udløb torsdag.

- Vi ser en nybygget central skole som den optimale løsning på grund af de nuværende skolers geografiske placering og forfatning. To matrikler er det mindst attraktive, idet status quo ikke er muligt, for vi fortsat vil skulle klasseoptimere, og nogle børn vil skulle flyttes, lyder det i et brev til forældrene, hvor høringssvaret er vedhæftet.

- Modellen med to matrikler har alene karakter af en politisk spareløsning, hvilket på intet tidspunkt har været hensigten. Især Egeskovskolens specialafdeling vil lide under en to-matrikel model, skriver skolebestyrelserne.

Annonce

Mindre fællesskab

Fusionen går i første omgang på at have ét skoledistrikt med to matrikler, men skolebestyrelserne frygter, at begge matrikler ikke nødvendigvis vil have alle årgange.

- Med tre klasser pr. årgang - fordelt på to matrikler - vil der være en matrikel med kun ét spor. Det begrænser både muligheder for fællesskaber for vores børn men forringer også det faglige miljø for personalet. Desuden vil en SFO på to matrikler blive udfordret på at sikre normeringen i hele åbningstiden, og det kan begrænse både muligheder for fællesskaber og pædagogiske tiltag, lyder det. Skolebestyrelserne peger også på, at man med to matrikler vil have en uhensigtsmæssig stor udgift til ledelse.

Annonce

Økonomisk nødvendig

Forældre og alle andre kan give deres mening til kende, når der torsdag 17. december holdes et digitalt dialogmøde. Indtil da samler Christian Hedelund Jensen fortsat underskrifter til 'Bevar 2 skolematrikler i Bjerringbro', og mandag afleverede han 853 underskrifter til borgmester Ulrik Wilbek (V).

Formanden for skolebestyrelsen ved Bøgeskovskolen Anne Balle Larsen ser de mange  underskrifter som tegn på, at skolebestyrelsernes budskab om den stramme økonomi ikke er nået ud til forældrene,

- Umiddelbart tænker jeg, at det er mange, der ikke ser den økonomiske nødvendighed af, at matriklerne skal lægges sammen. Det er ærgerligt, at vi ikke har været endnu mere skarpe på at få byen til at se, at økonomien i to små skolematrikler simpelthen ikke hænger sammen med den nuværende tildelingsmodel, og at det på sigt vil kunne mærkes ved dårligere kvalitet i undervisning blandt andet på grund af færre lærerkræfter, siger hun og opfordrer alle til at deltage i dialogmødet 17. december.


Umiddelbart tænker jeg, at det er mange, der ikke ser den økonomiske nødvendighed af, at matriklerne skal lægges sammen. Det er ærgerligt, at vi ikke har været endnu mere skarpe på at få byen til at se, at økonomien i to små skolematrikler simpelthen ikke hænger sammen med den nuværende tildelingsmodel.

Anne Balle Larsen, fmd. for Bøgeskovskolens bestyrelse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Bjerringbro

Ældre Sagen på vågeblus

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce