Annonce
Viborg

Skoleledere ser det positive i Forældreintra

Alt med måde. Forældreintra er godt, hvis det bruges rigtigt, mener tre skoleledere i Viborg.

Et stresspanel anbefaler at afskaffe den digitale platform Forældreintra. Tre af kommunens skoleledere ærgrer sig.

Annonce

Viborg: Regeringen har nedsat et stresspanel bestående af 11 eksperter.

De 11 eksperter har fået til opgave at finde måder at gøre danskerne mindre stressede på. De er kommet med 12 forskellige forslag, hvoraf et af forslagene går på at lukke Forældreintra, som bruges til at kommunikere mellem skolen og forældre.

Forslaget begrundes med, at Forældreintra er blevet for uoverskueligt for forældrene, da der simpelthen kommer for mange beskeder.

Flere af de viborgensiske skoleledere er opmærksomme på, at Forældreintra har nogle problemer, hvis ikke det bruges korrekt. De er dog også enige om, at Forældreintra er godt, når det kommer til kommunikationen mellem skole og forældre.

- Det er en god måde at kommunikere på, men man skal tænke sig om, hvilken kommunikation det er. Det fungerer rigtigt godt til at fortælle forældre om, hvad deres børn skal i løbet af ugen, men nogle gange er der ting, som måske hellere skulle tages over telefonen, fortæller Ida Jensen, som er skoleleder på Søndre Skole, og som bakkes op af sin kollega fra Nordre Skole, Brian Roed:

- Det er en hurtig og god måde at kommunikere på. Det fungerer godt til de mange hurtige beskeder, men måske man en gang imellem skulle mødes og snakke i stedet for bare at sende en besked på "intra".

Annonce

En digital verden

Et af forslagene fra stresspanelet er, at man vender tilbage til den fysiske kontaktbog.

Et forslag som skulle give færre og mere overskuelige beskeder mellem skolen og forældre. Forslaget er dog langt fra noget, som falder i god jord hos kommunens skoleledere.

- Genindførelsen af kontaktbogen er ikke en god idé. Det bliver bare sådan en bog, som kommer til at ligge nede i skoletasken og ikke bliver brugt. Det er ikke realistisk i 2019, at det ikke fungerer elektronisk, siger Ida Jensen.

Hendes kollega på Vestre Skole, Christian Riisgaard Madsen, er enig.

- Vi er i en digital verden, og Forældreintra kan rigtig mange gode ting, men man får rigtig mange beskeder. Man skal tænke over, hvordan det bliver brugt, for ellers bliver det en for stor informationsstrøm.

Efter planen skal et nyt system, Aula, indføres efter sommerferien i de danske folkeskoler. Stresspanelet anbefaler også at skrotte den idé, men de viborgensiske skoleledere ser glædeligt frem mod det nye system, som skulle være lettere at overskue end Forældreintra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce