Annonce
Bjerringbro

Skolen åbnede som planlagt: Endnu ingen testet positiv for corona

Første skoledag blev lidt anderledes på Egeskovskolen end normalt, men heldigvis er der endnu ikke flere lærere, der er testet postive for corona-virus.  Arkivfoto: Morten Pedersen
61 ansatte på Egeskovskolen lod sig lørdag teste for Covid-19. Mandag morgen varder kommet svar på 47 af dem. De var alle negative.
Annonce

Bjerringbro: Forældrene til børn på Egeskovskolen måtte lige vente en ekstra time med at få svar på, om de skulle sende deres børn i skole mandag morgen.

Onsdag i sidste uge blev skolen bekendt med, at en lærer var testet positiv for coronavirus, efter at personen havde deltaget i et peronalemøde, hvor alle lærene deltog, og derfor skulle alt personale testet for Covod-19 i løbet af lørdag.

- Vi havde håbet på at få svar, så vi kunne give besked søndag klokken 20 om aftenen, men sent søndag eftermiddag havde vi kun fået svar på 13 af de 61 tests, fortæller skolechef, Hasse Valdemar Mortensen.

De første resultater var dog negative, og sådan fortsatte det heldigvis.

- Vi endte med at informere forældre og elever klokken ni søndag aften om, at der var kommet svar fra 42 ud af 61 tests og de var alle negative. Derfor åbnede skolen næsten som normalt mandag morgen. Vi har dog taget nogle særlige forholdsregler, fortæller Hasse Valdemar Mortensen.

Annonce

7. årgang skal blive hjemme

Således er der blevet lavet en plan for de forskellige årgange, der skal holdes hver for sig.

I brevet til forældrene skriver skoleleder Karina Degryr:

- Indskolingen og mellemtrin, samt 8. og 9. årgang møder ind fra klokken 8 til 11.25, og de fleste vil have deres klasselærer eller en anden af deres faste lærer eller klassepædagog. 7. årgang skiller sig lidt ud. De skal møde klokken 8, hvor de vil få udleveret  deres computer samt få noget it-undervisning, hvorefter de tager hjem og holder virtuelt møde med deres lærere fra 10 til 12. specialklasserne møder ikke ind.


- Vi endte med at informere forældre og elever klokken ni søndag aften om, at der var kommet svar fra 42 ud af 61 tests og de var alle negative. Derfor åbnede skolen næsten som normalt mandag morgen.

Hasse Valdemar Mortensen


- Det er ikke den skolestart, som jeg drømte om, men jeg er glad for, at vi tager forsigtigheds-hensynene, så vi alle kan være trygge, og så holder vi festen for første skoledag tirsdag, siger Karina Degryr videre i brevet.

Hasse Valdemar Mortensen er enormt lettet over, at der endnu ikke er nogen af lærerne, der er testet positiv.

- Det er dejligt, og jeg kan fortælle, at for fem minutter siden trillede der yderligere syv svar ind, der også var negative, siger han og indrømmer at det har været en hektisk weekend.

Selv om der indtil videre altså ikke er fundet nogen tilfælde af corona-virus, vil al personale blive testet igen i dag mandag.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Viborg

LOF sætter morgensangen i system

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce