Annonce
Sport

Skolepiger susede rundt til fodboldfestival: - Jeg synes det var sjovt at spille kamp, fordi jeg var god

Pigefodboldfestivalen i Houlkær havde rigtig mange deltagere. Foto: Morten Pedersen
En af pigefodboldfestivalens lokale arrangementer blev afviklet i Houlkær. Her var der masser af fodboldglæde, grin og gode betragtninger fra to af de unge deltagere.

Fodbold: I tirsdags blev en række af lokale pigefodboldfestivaler i Viborg Kommune indledt. Festivalerne er arrangeret i samarbejde af Viborg Idrætsråd, DBU Jylland og de lokale fodboldklubber, og et af de arrangementer blev i Houlkær besøgt af en hær af unge piger i alderen 6-12 år.

Arrangementerne er både for de øvede, og for dem der aldrig før har stiftet bekendtskab med fodbold.

På banerne bagved Houlkærhallen blev den første gruppe af piger opdelt i fem-seks forskellige hold, hvor de på skift skulle prøve kræfter med stationer med forskellige fodbold-øvelser.

Annonce
En kamp med en kæmpe bold var en af de forskellige udfordringer. Foto: Morten Pedersen

På trods af en stor portion blæst og lidt regn, så var der glæde og jubel at spore blandt de deltagende - de tidlige succeser på fodboldbanen havde ikke givet de positivt indstillede miniputter primadonna-nykker.

To af de piger, som var med til arrangementet i Houlkær, var veninderne Emilie Kisum Vestdam og Luna Leth Lindskov. De er begge syv år:

- Altså jeg kan egentlig godt lide at spille fodbold, men jeg gider ikke gå til det, fordi jeg ikke gider havde mudder på benene. Men jeg synes, det var sjovt at spille kamp, fordi jeg var god, sagde Emilie Kisum Vestdam.

Emilie Kisum Vestdam og Laura Leth Lindskov havde mange gode betragtninger, som de var klar til at dele med avisen. Foto: Anders Pørtner

Den selvsikre udmelding blev bakket op af veninden Luna. Det var dog ikke mudder på knæene, som afskrækkede hende.

- Ja, jeg synes det samme som Emilie. Vi kan også godt lide at spille i frikvarterene, men jeg har bare ikke lyst til at gå til det hele tiden, sagde Luna Leth Lindskov.

- Vores mål er 50 procent

En af dem, som er ansvarlig for fodboldfestivalen, er Morten Konradsen fra Viborg Idrætsråd. Han er også fodboldtræner i sin fritid, og var tilstede ved arrangement i Houlkær.

- Vi vil vise så mange piger som muligt, hvad det er, fodbold kan. Rent kulturelt er det jo en sport, som mange drenge kommer forbi på et tidspunkt i deres liv - det gør pigerne ikke i ligeså høj grad af sig selv. Vi ønsker, at så mange piger som muligt oplever den glæde og det fællesskab, som det kan give at gå til fodbold, sagde Morten Konradsen.

Det har pigefodboldfestivalerne også hidtil haft succes med. Siden de begyndte i 2018 er 20 procent flere piger begyndt at spille fodbold i Viborg Kommune.


Det er et skridt i den rigtige retning, men vores mål er 50 procent.

Morten Konradsen, Viborg Idrætsråd


- Det er et skridt i den rigtige retning, men vores mål er 50 procent, sagde Morten Konradsen.

Annonce

Sjovt uden drengene - eller skal de være med?

Med cirka 15 minutters mellemrum cirkulerede grupperne af piger mellem de forskellige øvelser. Og noget af det, som markant adskilte festivalen fra frikvarterenes møde med den lille runde, var det totale fravær af drenge.

Emilie Kisum Vestdam og Laura Leth Lindskov havde hver sit bud på, hvad den forandring betød for pigernes engagement.

- I frikvarteret er det altid sammen med drengene, men jeg synes, det her var sjovere, når det kun var os piger, sagde Emilie Kisum Vestdam, inden Laura Leth Lindskov gav sit besyv med:

- Men vi skal også huske, at drengene altid gerne vil lære os noget, når vi spiller, så jeg kan også godt lide at spille med dem, sagde hun.

Det mindede Emilie Kisum Vestdam om, at det egentlig også er meget sjovt at spille med drenge.

- Jeg har engang tacklet min storebror, hvor han næsten faldt, sagde hun med tydelig glæde at spore i stemmen.

- Men nu kan vi altså ikke snakke mere, nu skal vi ud og spille igen!

Fodboldfestivalen startede den 6 april og fortsætter frem til den 16. april. På tværs af hele Viborg Kommune er der over 600 piger fra 0. til 3. klassetrin, som deltager i festivalerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce