Annonce
Bjerringbro

Skoler: Underskriftsindsamling for to skoler i Bjerringbro

Christian Hedelund Jensen er bekymret for, at det vil skade Bjerringbro som by, hvis der er på et tidspunkt kun er en skole i byen. Foto: Hanne Bliksted
Gruppe frygter at nedlæggelse af skoledistrikt og skole vil skade Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: Skal der være én eller to skoler i Bjerringbro. Sådan har det lydt i snart to år, og selv om Viborg Byråd på mødet 7. oktober godkendte, at byens to skoledistrikter fra 1. august næste år lægges sammen til ét, så er der fortsat mennesker, der arbejder for, at byens to skoler skal bevares.

En gruppe forældre har under overskriften, 'Skepsis overfor skolefusionen i Bjerringbro', gennem længere tid på blandt andet facebook arbejdet for, at Bjerringbro fortsat skal have to skoler. Af denne gruppe udspringer nu en ny gruppe med Christian Hedelund Jensen som talsmand. Under navnet 'Bevar 2 Skolematrikler I Bjerringbro'  starter gruppen lørdag 24. oktober en underskriftsindsamling på internettet.

- Vi mener fortsat, at det er vigtigt, at byen har to skoler. Det handler ikke kun om en eller to matrikler, det handler først og fremmest om byen. Hvis først den ene skole er lukket, så kommer der ikke bare en ny. Og i tilfælde af flere indbyggere i byen kan der på sigt blive rigeligt brug for begge skoler, siger Christian Hedelund Jensen.


Vi mener fortsat, at det er vigtigt, at byen har to skoler. Det handler ikke kun om en eller to matrikler, det handler først og fremmest om byen. Hvis først den ene skole er lukket, så kommer der ikke bare en ny. Og i tilfælde af flere indbyggere i byen kan der på sigt blive rigeligt brug for begge skoler.

Christian Hedelund Jensen


Annonce

Sikker skolevej

- Infrastrukturen er allerede nu et problem, der er stor afstand mellem de to skoler, og det er farligt at cykle fra den ene ende af byen til den anden. Vi ved jo ikke, hvor en ny skole kommer til at ligge, eller om politikerne i sidste ende vælger at bruge den ene skole som fælles skole, siger Christian Hedelund Jensen.

Han opfordrer alle borgere til at skrive under også dem, hvis børnene for længst har forladt skolen. Han har talt med erhvervsfolk inklusive ejendomsmæglere, om hvad det vil betyde, hvis Bjerringbro på sigt kun har en skole fælles for hele byen.

- Sagen om skolefusion angår jo ikke kun de mennesker, som i øjeblikket har børn på en af de to skoler eller hvis børn skal starte i skole om et år eller to. Sagen kommer også til at berøre byens husejere, for når de på et tidspunkt skal sælge deres hus, så vil mulige købere lægge vægt på nærheden til skolen, og så kan det blive svært at sælge et hus, som ligger langt fra skolen, lyder hans påstand.

Annonce

Store tab

I debatten om en eller to matrikler hæfter  Christian Hedelund Jensen sig især ved, at selve byen vil lide store tab ved en lukning af en af matriklerne.

- Skolefusionen er en ting,  en anden er spørgsmålet om én eller to skolematrikler. Det er selve ideen om at afvikle en af skolematriklerne, som jeg mener, vil ødelægge byen. Jeg mener, at man godt kan få det til at fungere med to matrikler, hvis der planlægges, så lærerne ikke skal skifte mellem skolerne og bruge deres tid på det. Hvis lærerne hver dag skal pendle mellem matriklerne, så kan jeg frygte at mange vil sige op, siger han.

Underskriftsindsamlingen kommer til at køre på nettet, som det sker i disse år. At stille sig op med lister på strategiske steder i byen er ikke en del af planen.

- Vi kommer til at styre facebook-siden stramt. For at skrive kommentarer skal man godkendes af administratoren, så vi undgår en masse fnidder. Vi er så at sige startet på en frisk, og vi starter med underskriftsindsamlingen lørdag 24. oktober, og så kører den til 1. december, så vi kan nå at aflevere underskrifterne inden høringsfristen udløber 3. december, siger Christian Hedelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce