Annonce
Viborg

Skolerne bliver syltet: Beslutning træffes først om 18 måneder

Houlkærskolen. Arkivfoto
En egentlig beslutning om, hvorledes skolevæsenet i Viborg Kommune skal strikkes sammen, skal først træffes af det nye byråd, der træder sammen om 18 måneder - efter et valg vel at mærke.
Annonce

Viborg: De færreste aner, hvilke konsekvenser den aftagne corona-krise byder os, men én ting er i hvert fald nu et faktum.

Debatten om principperne, indholdet, kvaliteten og strukturen for Viborg Kommunes skolevæsen slutter ikke foreløbig.

Faktisk har børne- og ungdomsudvalget besluttet, at den indtil videre gældende tidsplan rykkes, således at egentlige ændringer af eksempelvis strukturen først træder i kraft i skoleåret 2023/2024. I den mellemliggende tid skal der debatteres og laves forsøg, hvis det står til udvalget. Der skal ligeledes afholdes kommunalvalg i november 2021 ikke at forglemme.

- Baggrunden (for udsættelse, red.) er dels covid 19-situationen, som har betydet aflysning og udsættelse af to stormøder, dels et ønske om en bredere involvering og drøftelse af kvalitet og indhold i den lokale folkeskole. På udvalgsmødet forleden var der enighed om at operere med en længere tidshorisont i den videre proces, siger Per Møller Jensen, socialdemokratisk formand for udvalget.

Udvalget har allerede præsenteret de principper, det mener skal være gældende for skolevæsenet. De handler blandt andet om større skoledistrikter og et uændret antal matrikler, hvorpå der undervises.

- Nu får vi i indeværende byrådsperiode en grundig debat, og vi åbner således for, at der kan laves forsøg. Alt dette kan vi så have klar, således at det nye byråd kan forholde sig til det. Det ligger imidlertid fast, at der skal gøres noget. Børnetallet falder, og det betyder, at vi er nødt til at ændre noget, siger Per Møller Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Sport For abonnenter

Er vokset med opgaven - Mensah er klar til at være en støtte for Viborgs unge spillere

Annonce