Annonce
Viborg

- Skoleudspil mangler visioner

Sparkær, der er en af kommunens mindste skoler, er med aftalen sikret mod nedlæggelse de kommende fem år. Arkivfoto: Morten Dueholm

Enhedslisten og radikale siger med enslydende begrundelser nej til skoleudspil, hvor resten af byrådet vil bruge ekstra 25 millioner kroner om året og give skolerne arbejdsro de næste fem år.

Viborg: En sjælden enighed var der mellem Enhedslistens Flemming Gundersen og den radikale Anna Margrethe Engbæk Schmidt, da de to som de eneste på onsdagens byrådsmøde stemte imod det udspil til styrkelse af kommunens folkeskoler, som byrådets øvrige medlemmer står bag.

- Udspillet mangler overordnet visioner og idéer. Jeg kan ikke se ud af det, om vi skal fremme samtale, dialog, debat og relationer mellem lærere og elever, eller om det reelt betyder, at vi skal have mere PISA, flere test og mere central styring, som skolereformen desværre førte med sig, sagde Flemming Gundersen.

Han tilføjede, at skolereformen blandt andet har betydet en dårligere normering. I dag er der 14 procent færre lærere i folkeskolen, men elevtallet er kun faldet med fem procent i samme periode.

- Udspillet mangler visioner for fremtiden. Jeg vil kalde oplægget en "de forhåndenværende søms politik", som ikke hæver niveauet i vores skoler, sagde Anna Margrethe Engbæk Schmidt, som tegnede den radikale politik i skolesagen, fordi viceborgmester Jens Rohde havde meldt afbud til mødet.

Gode takter

Den konservative gruppeformand Stine Damborg forklarede, at hendes parti er gået med i udspillet fra Venstre, Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti, fordi der er gode takter i det, som hun formulerede det.

- Vi havde gerne set nogle flere konservative fingeraftryk i udspillet, og vi er blandt andet forbeholdne over for udspillet om specialenhederne. Men vi betragter det kun som en begyndelse, at vi er enige om at sætte ekstra 25 millioner kroner af om året til børn og unge, sagde Stine Damborg og tilføjede, at de konservative ikke er med på at lade skatten stige for at finde de ekstra 25 millioner.

Per Møller, gruppeformand for Socialdemokratiet, beroligede Flemming Gundersen med, at der ikke skal skæres på andre velfærdsområder som børn og handicappede for at finde de ekstra millioner, og han understregede, at skoler og daginstitutioner ikke bliver pålagt en generel besparelse på en procent, som i givet fald ville gøre et kraftigt indhug i de 25 millioner.

Venstres gruppeformand Ib Bjerregaard fremhævede, at aftalen, som kommer til endelig vedtagelse i byrådet i løbet af foråret, skaber arbejdsro på skolerne de næste fem år. Han siger, at det i høj grad er visionært, og at der ikke er tale om en konkret og detaljeret plan for udmøntningen, som skal ske i samarbejde med pædagoger, lærere, skoleledere og forældre.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Debat

Flot hyldest til Viborgs 1400 krigsveteraner

Annonce