Annonce
Viborg

Skovgaard Museet i sårbar situation: Ser gerne en hjælpepakke til kulturen

Skovgaard Museet er landets mindste statsanerkendte museum. Det modtager en årlig støtte på en million kroner fra staten og 1,4 millioner kroner fra Viborg Kommune. Museet har 3,5 årsværk i ansatte og 32 frivillige. Arkivfoto: Morten Pedersen
Skovgaard Museets situation er særligt sårbar efter corona-lukningen. Men kulturudvalgsformand Mads Panny varslede for nyligt en mulig lokal hjælpepakke til kulturlivet, og den ville falde på et tørt sted.

Viborg: Skovgaard Museet mister mindst 30.000 kroner hver uge, dørene er lukkede.

Det kan synes småt, men det er penge, der er dybt uundværlige for landets mindste statsanerkendte kunstmuseum.

Museet modtager driftsstøtte fra Viborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen, men tilskuddet fra det offentlige er det laveste, som noget statsanerkendt museum modtager. Og det gør økonomien meget sårbar.

Da kulturudvalgsformand Mads Panny (S) tirsdag meldte ud, at en lokal hjælpepakke til kulturlivet kunne være på vej, løftede man derfor blikket på museet.

- Det er ikke til at vide, hvor længe denne krise varer, men vi håber på snart igen at kunne byde alle vores gæster velkommen. Jo længere tid, museet skal holde lukket, jo mere underminerer det museets i forvejen sårbare økonomi. Det var derfor med stor glæde, at jeg hørte kulturudvalgsformandens melding, siger museumsleder Anne-Mette Villumsen.

Selvom museets mange medarbejdere er sendt hjem, er det for at arbejde. For kommende udstillinger skal stadig forberedes, efterårets undervisningstilbud skal tilrettelægges, og der skal skaffes fondsmidler til fremtidige projekter.

Skovgaard Museet har dermed fortsat de samme udgifter til den daglige drift, men ingen indtægter fra billetsalg, butik, omvisninger eller arrangementer.

Museet kalder lukningen henover foråret "ekstra ærgerlig", fordi man var kommet godt fra start i 2020. Eksempelvis havde den nuværende keramik-udstilling trukket 35 procent flere gæster til sammenlignet med sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Margrethe sejler igen

Annonce