Annonce
Erhverv

Skuespiller Lotte Andersen fortæller om lydbøger

Lotte Andersen holder foredrag om lydbøger på hovedbiblioteket i Viborg. Foto: Viborg Bibliotekerne

Viborg: Rigtig mange biblioteks-brugere lytter på lydbøger. Man kan blive klogere på, hvilke overvejelser der ligger bag indlæsningen af lydbøgerne, når skuespiller Lotte Andersen holder foredrag på hovedbiblioteket i Viborg onsdag den 29. januar klokken 19.

"Stemmer på tour" hedder foredraget, for Lotte Andersen er stemmen bag mange danske lydbøger. Lydbøgerne er populære som aldrig før. Viborg Bibliotekernes brugere lånte i 2019 80.000 lydbøger på eReolen.

Stemmen, som læser op, har stor betydning for oplevelsen, for oplæseren fortolker teksten med sin stemme.

- Rigtig mange har deres favoritoplæser, som kan være eneste kriterium for at vælge en lydbog - det kan vi se i diskussionerne på Facebook-siden Lytteklubben, siger bibliotekar Anette Siem Kristensen fra Viborg Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Lotte Andersen vil give en guidet tur bag mikrofonen og fortæller om den proces og de overvejelser, der ligger bag en lydbogs-indlæsning. Hvordan portrætterer hun en bogs karakterer? Skal bogen indlæses dramatisk eller neutralt? Og kan en indlæsning overhovedet være neutral?

Foredraget vil desuden byde på højtlæsning af udvalgte passager fra litterære værker og en diskussion med publikum om den gode lydbogsindlæsning. Billetterne koster 60 kroner og kan købes på viborgbib.dk og på alle kommunens biblioteker.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Viborg For abonnenter

Student fra katedralskolen, boede i kibbutz og blev lærer for flygtninge: Mød den hjemløse mand i Trappetorvets venterum

Annonce