Annonce
Rundt om Viborg

Skuffelse på gymnasierne: Skidt nyt for de yngste elever

Lene Klemensen Gade håber ikke, at fem måneders manglende fysisk undervisning vil føre til frafald. Arkivfoto.
Kun de ældste elever på gymnasierne fik i indeværende skoleår lov til at vende tilbage til skolerne. De yngste får - om alt går vel - en pause på fem måneder.

Viborg: Skuffelse.

Det er den umiddelbare reaktion fra gymnasierne på, at eleverne i 1. g. og 2. g. plus 1. hf ikke får lov til at vende tilbage til skolerne i indeværende skoleår.

Skuffelsen ledsages dog af en forståelse for, at nogen skulle jo blive hjemme, når andre dele af samfundet åbner - eksempelvis efterskolerne.

- Det er klart, at vi er skuffede, og vi ved, at vores elever rigtig gerne vil tilbage til skolen. Sådan blev det ikke, og jeg helt med på, at alt ikke kan åbne på samme tid. Sådan er politik, siger rektor på Viborg Gymnasium & HF (VGHF) Lene Klemensen Gade.

Hun vurderer, at den virtuelle undervisning fungerer, men at den naturligvis ikke kan være af samme kvalitet som den fysiske.

- Fem måneder er lang tid, og jeg kan da godt frygte, at flere vil have svært ved at holde motivationen oppe. Om det betyder et øget frafald lige nu og her, ved jeg ikke endnu, men hvis det sker, tror jeg måske først, vi kan se det senere på året, siger Lene Klemensen Gade.

Hun er tilfreds med, at den såkaldte nødlov har givet skolerne mulighed at bringe særligt sårbare og udsatte elever tilbage til skolerne. Arbejdet med dette er allerede indledt på gymnasieskolen i Houlkær.

Claus Dithmer er tillidsmand for lærerne på Viborg Katedralskole, og skuffelsen her er ikke mindre end i Houlkær.

- Naturligvis er vi skuffede, men vi accepterer, at alle ikke kan begynde på samme tid, siger han.

Han vurderer, som rektor Lene Klemensen Gade fra VGHF, at den virtuelle undervisning så småt er ved at slå over på reservetanken.

- Det er ikke super inspirerende at sidde hjemme så lang tid - hverken for eleverne eller for lærerne. Jeg kan ikke i øjeblikket sige, og den lange periode med hjemmeundervisning vil medføre et øget frafald. Jeg håber det naturligvis ikke, men sker det, er det min vurdering, at det ikke bliver stort, siger Claus Dithmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce