Annonce
Viborg HK

Skulderproblemer gør stregspiller ukampdygtig i flere måneder

Majbritt Toft Hansen må nøjes med at genoptræne uden for banen i de kommende måneder. Foto: Morten Dueholm
Majbritt Toft Hansen er blevet opereret i sin højre skulder og forventes først at være tilbage i begyndelsen af marts, når ligaens slutspil nærmer sig.

Viborg: Det første halve år i den grønne trøje er langt fra forløbet, som Viborg HK's nye stregspiller Majbritt Toft Hansen havde håbet på. På banen har hun ikke nået det niveau, som hun tidligere har vist for Aarhus United, og noget af forklaringen skal findes i de skulderproblemer, som hun har døjet med i længere tid.

- Et par måneder inde i sæsonen fik jeg et riv i min højre skulder under træning. Jeg troede egentlig, at skulderen var faldet til ro igen, men efterfølgende er den blevet provokeret for meget. Efter Ajax-kampen (den 1. november, red.) besluttede vi, at jeg skulle scannes, fordi jeg havde svært ved at kaste og løfte armen op over hovedet, siger Majbritt Toft Hansen, som til sidst også havde nætter, hvor hun på grund af smerter havde problemer med at sove.

Tirsdag middag var hun i hallen for at se holdkammeraterne i aktion på banen, og den situation må hun affinde sig med i flere måneder endnu. Ud fra scanningen besluttede lægerne nemlig, at Majbritt Toft Hansen skulle have en kikkertoperation, som blev foretaget den 18. november.

- Vi håber på, at jeg kan være med igen i begyndelsen af marts. Operationen gik så godt, som den kunne. Der var noget, som irriterede i min skulder, og nu er der blevet renset og ryddet lidt op, og ham, som opererede mig, sagde, at det var det helt rigtige at gøre. Så jeg føler, at jeg har været i meget trygge hænder, siger Majbritt Toft Hansen, som dermed sandsynligvis først er tilbage på banen kort før, at ligaens slutspil begynder.

Hvordan har du det med, at du har fået sådan en indledning i din nye klub?

- Det var ikke lige det, jeg havde forestillet mig. Det er første gang, at jeg er blevet opereret, og det er lidt svært for mig at stå her uden for banen og lade være med at lave noget, jeg ikke må.

- Men jeg er også glad for, at hele sæsonen ikke er væk. Inden operationen vidste jeg ikke, hvad der skulle laves i skulderen, så da jeg vågnede op, anede jeg ikke, om jeg ville være ude i tre måneder, seks måneder eller mere. Det holder mig oppe, at jeg ikke er færdig for sæsonen, siger Majbritt Toft Hansen.

Majbritt Toft Hansen er allerede i fuld gang med genoptræningen og laver blandt andet forskellige elastik-øvelser, som skal styrke skulder og arm.

- Jeg føler, at det langsomst går den rigtige vej. Jeg står ikke her og ser på træningen, fordi jeg ikke må lave noget. Jeg har bare gjort det, jeg skulle for i dag, siger Majbritt Toft Hansen.

Hellere nu end senere

Den store og stærke stregspiller var tiltænkt en stor rolle for Viborg HK i denne sæson, og selv om efteråret ikke er gået som håbet, så er det en bet for cheftræner Jakob Vestergaard, at han i de kommende måneder må undvære Majbritt Toft Hansen.

- Det er brandærgerligt, når vi har et håb og en forventning om, at hun er en af dem, som skal trække et stort læs i begge ender af banen. Men omvendt er det også bedre at få ryddet op i skulderen nu. Så håber vi, at hun kan være maksimalt klar, når slutspillet begynder, siger Jakob Vestergaard, som selvfølgelig allerhelst havde set Majbritt Toft Hansen bruge grundspillet til at spille sig mere og mere ind i den centrale rolle, som han forventer, at hun skal have.

- Vi må tænke lidt alternativt lige nu. Men sådan er det at være håndboldtræner, siger han.

VHK råder udover Majbritt Toft Hansen over svenske Madeleine Östlund og landsholdsbobleren Ida Marie Dahl. De to skal udfylde stregpositionen i angrebet i de kommende måneder, og så forventer træneren, at det forsvarsmæssigt bliver op blandt andre Carin Strömberg, Line Haugsted og Kristina Jørgensen at løse de opgaver, som Majbritt Toft Hansen var tiltænkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Debat

Der er mange myter om den hvide hest

Annonce