Annonce
Viborg

Skulle renoveres - nu rages det ned i stedet

I 2016 blev den første fase - en ny værelsesfløj - indviet. En lignende fløj indvies snart. Arkivfoto: Preben Madsen
En fløj på forsorgshjemmet Vibohøj skulle have været renoveret, men nu rives den ned i stedet. Den er simpelthen i for ringe stand.

Viborg: Vibohøj bliver knapt til at kende, når håndværkerne engang er færdig med alle de forandringer, som forsorgshjemmet i disse år gennemgår.

Kort opsummeret har politikerne fundet i alt 22 millioner kroner til at forny og forbedre forsorgshjemmet på Rørsangervej.

Den første fase blev afsluttet i 2016, og fase to blev sat i gang for et år siden. Det drejer sig om helt nye bygninger med lejlighedslignende boliger.

Nu viser det sig, at også fase tre bliver et nybyggeri. Det var ellers ikke planen.

Men den fløj, som skulle have været renoveret i den gamle bygning, og som har huset hundredvis af hjemløse eksistenser siden den blev bygget i slut-60'erne, rives ned.

Det har politikerne i social- og sundhedsudvalget netop vedtaget.

Håndværkerne har nemlig opdaget, at bygningen er i så ringe forfatning, at de stort set ikke kan lappe den sammen. I hvert fald ikke, så det giver økonomisk mening. Det har blandt andet vist sig, at murværk, fundament og kloakker er mere nedslidt end forventet.

- Derfor rives noget af beboelsesfløjen ned for at blive bygget op på ny, fortæller Åse Kubel Høeg (V), formand for kommunens social- og sundhedsudvalg.

Fase to og tre af Vibohøj-ombygningen skulle egentlig "kun" have kostet 14 millioner kroner, men den plan blev ændret. I stedet for at gå videre med et beskåret projekt fandt byrådet otte millioner kroner mere, så man kunne bygge den optimale løsning. En løsning, som altså ser ud til at blive bedre og i hvert fald mere moderne end planlagt.

- Så kan man spørge, om ikke vi allerede dengang burde have vidst, at det ville være bedre at bygge en ny fløj end at renovere den gamle, men det tror jeg ikke, der var nogen, der tænkte på. Nogle gange virker det bare så drastisk at rykke noget ned. Men nu bliver både fundamentet og alt andet lavet efter dagens standarder i stedet for at bygge videre på noget forældet. Den her helt nye løsning bliver endnu bedre, end det vi havde vedtaget først - det er bare ærgerligt, at vi ikke tænkte på det fra starten, siger Åse Kubel Høeg.

Når Vibohøj står færdigt, vil det fortsat have 57 pladser, og den nye udvikling betyder angiveligt ikke noget for den samlede økonomi:

- Vi er blevet lovet, at det holdes inden for den samme pris, siger Åse Kubel Høeg.

De første politiske planer for ombygningen af Vibohøj blev lagt helt tilbage i 2013. De nybyggede boliger forventes at kunne tages i brug ved udgangen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce