Annonce
Viborg

Skulpturer med budskab i Sct. Mathias Gade

<p>»Posedamen« af Jens Galschiøt er blandt de værker, der skal stå som et tavst budskab i Sct. Mathias Gade. Arkivfoto</p>

En vandreudstilling med bronzeskulpturer er nået til Viborg. Kirkens Korshær i Viborg giver de hjemløse mæle.

Annonce

De taler deres tavse sprog, Odense-kunstneren Jens Galschiøts serie af skulpturer, der forestiller hjemløse. Fra fredag i næste uge og indtil august befinder en halv snes af den slags skulpturer sig i Sct. Mathias Gade.

»Posedamen« af Jens Galschiøt er blandt de værker, der skal stå som et tavst budskab i Sct. Mathias Gade. Arkivfoto

Kirkens Korshær i Viborg har fået udstillingen til Viborg, efter at denne har vakt opsigt i flere lande: England, Irland, Italien, Portugal, Belgien, Ungarn, Rumænien, Norge og Danmark.

Bronzefigurerne er i naturlig størrelse. Blandt andre posedamen, tiggeren og gademusikanten står som en livagtig kommentar til et problem i velfærdssamfundet: hjemløsheden.

Kirkens Korshærs Varmestue i Sct. Leonis Gade har i år eksisteret i 25 år, og daglig leder Mads Bæk er overbevist om, at udstillingen kan være med til at gavne det humanitære arbejde blandt dem, der må nøjes med at se rigdommen passere forbi.

Sammen med Erik Jørgensen, formand for Kirkens Korshær i Viborg, håber Mads Bæk, at kunstværkerne med deres overrumplende effekt kan bringe et ellers skjult problem tæt på dem, der har deres på det tørre.

»Den skal minde os om, at nok lever vi i ét af verdens mest velordnede velfærdssamfund, men at der selv i vores by - i Viborg - findes mennesker, som lever en kummerlig tilværelse med social nød og fattigdom,« hedder det i Kirkens Korshærs introduktion.

Udstillingen åbner fredag den 19. juni klokken 14 af Jens Galschiøt selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Sport For abonnenter

Er vokset med opgaven - Mensah er klar til at være en støtte for Viborgs unge spillere

Annonce