Annonce
112

Skyderi i Viborg: Politiet har skudt og anholdt mand

I løbet af tirsdagen vil der ved Café Børsen være masser af politiaktivitet efter nattens skyderi. Foto: Lars Norup
Natten til tirsdag har Midt- og Vestjyllands Politi skudt og anholdt en mand i Viborg.
Annonce

Viborg: En mand er natten til tirsdag blevet skudt og anholdt af Midt- og Vestjyllands Politi.

Det drejer sig om en 34-årig, som bor i byen. Mandag aften klokken 23.06 fik politiet den første anmeldelse om, at manden var blevet bortvist fra værtshuset Café Børsen i Gravene. Ifølge vidner på stedet truede han med en pistol, og han skød tilmed også mod værtshusets dør, da han var kommet ud.

Det fortæller chefpolitiinspektør Claus Hilborg.

Da politiet efter kort tid var ved Café Børsen, var manden væk.

Små 20 minutter efter den første anmeldelse kommer der endnu en - denne gang om, at manden er trængt ind på to private adresser, som ligger lige ved siden af hinanden. Politiet ønsker mandag morgen ikke at oplyse, hvor i byen disse to adresser ligger.

Her var den 34-årige gået ind og truede og slog en mand og en kvinde med pistolen. Begge disse kom til skade ved overfaldet - dog ikke alvorligt, oplyser Claus Hilborg.

Efter kort tid forsvandt manden også fra den adresse.

Ifølge vidner skød den 34-årige mand mod værtshusets dør. Foto: Lars Norup.
Annonce

Ramt i armen

Senere på aftenen - klokken 23.39 - ringede nogle nye vidner til politiet. De fortalte, at de havde set manden på forskellige steder i Viborg, og at de tilmed hørte skud. Chefpolitiinspektøren slår dog fast, at affyringen af disse skud endnu ikke er bekræftet.

- Vi har ikke konstateret skud, men det er det, meldingerne går på, siger Claus Hilborg.

Klokken 23.58 blev politiet kontaktet af nogle personer, som fortalte, at de havde befundet sig på en privat adresse i byen, men at de var flygtet derfra på grund af den 34-åriges aggressive adfærd. Denne adresse ønsker politiet heller ikke at oplyse, men Claus Hilborg fortæller, at det er mandens bopæl.

Da klokken blev 0.06, omringede politiet adressen og sikrede sig, at der ikke var andre inde i huset end den 34-årige selv.

- Klokken 0.42 var der en konfrontation mellem politiet og gerningsmanden, hvor politiet afgav skud mod gerningsmanden, og han blev ramt i armen, siger Claus Hilborg.

Efter skuddet forskansede manden sig igen på adressen.

Annonce

Uden for livsfare

Der skulle gå endnu en god halv time, før politiet klokken 1.17 kunne anholde manden. Der blev ikke afgivet yderligere skud ved anholdelsen, oplyser chefpolitiinspektøren.

- Vi konstaterede, at han var såret, og det var først her, at vi blev klar over, at det skud, som vi afgav, havde ramt ham i armen, siger Claus Hilborg.

Manden blev efterfølgende kørt på sygehuset. Hans tilstand er stabil, og han er uden for livsfare, oplyser politiet.

Folkebladet erfarer, at der tirsdag morgen var masser af politiaktivitet på Arrildsvej og Gl. Aalborgvej i det nordlige Viborg, ligesom der tirsdag morgen var afspærringer foran Café Børsen i Gravene. I løbet af tirsdag morgen har folkebladet forsøgt at kontakte ejeren af Café Børsen - dog uden held.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at man undersøger flere områder i Viborg for spor og bevismateriale.

- Er der vidner, der kan have set gerningsmanden eller have viden om hans færden, og som endnu ikke er afhørt, beder politiet de pågældende kontakte Midt- og Vestjyllands Politi på telefon 114, skriver politiet.

Den 34-årige gerningsmand bliver tirsdag klokken 12 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg, hvor Anklagemyndigheden vil kræve varetægtsfængsling. Manden vil på grund af sine skader fra politiets skud ikke blive fremstillet fysisk i retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce