Annonce
Viborg

Lokalkendt slagtermester siger stop efter 30 år: - Timingen var rigtig, så det var med at slå til

Martin Hall Mortensen overtager bowlerhatten fra René Madsen, der stopper som slagtermester til nytår. Foto: Thomas Mark
Siden 1992 har René Madsen været en del af Stoholm Viborg Slagter - og siden 2002 medejer. Men til nytår træder René Madsen ud af ejerkredsen og overlader pladsen til Martin Hall Mortensen.

Viborg/Stoholm: I cirka to-tredjedele af sit liv har René Madsen haft sin daglige gang hos Stoholm Viborg Slagter.

16 år var han, da han havde sin første arbejdsdag i 1992.

Til nytår er det slut.

Annonce

Den nu 46-årige René Madsen har solgt sin andel hos den hæderkronede slagterforretning til Martin Hall Mortensen fra Vinderup, der dermed træder ind i ejerkredsen sammen med Bjarne Lausen og Michael Søndergaard.

- Det har været en rigtig svær beslutning. Jeg har virkelig tænkt over situationen, og jeg har måske også haft en nat eller to, hvor der gik mere tid med at veje for og imod, end der gik med at sove, fortæller René Madsen og fortsætter:

- Men vi har talt om, at vi skulle lave et generationsskifte. Og selvom Bjarne (Laursen, red.) er 57 år, så ville han gerne blive hængende nogle år endnu. På den måde lå det til mig, og timingen var rigtig, så det var med at slå til. Nu er der en køber i Martin, og det var ikke sikkert, at der kom en anden køber inden for de næste år.

René Madsen ved ikke præcis, hvad fremtidens arbejdsliv kommer til at bringe for ham. Når han til nytår stopper, vil han arbejde på det landsted, som familien købte for et par måneder siden.

- Derfra ved jeg ikke, hvad der skal ske. Jeg har ikke lavet andet i 30 år, og jeg har været glad for det - både arbejdet og kollegaerne - men alting har en ende. Det bliver da særligt den dag, jeg ikke længere skal herind, for det har jeg gjort stort set hver dag, siden jeg blev ansat, siger René Madsen.

Det gamle håndværk

Mens René Madsen til nytår siger farvel til kunder og kollegaer, så siger Martin Hall Mortensen goddag allerede fra næste uge, hvor han vil være at finde i forretningerne - hovedsageligt i Viborg.

- Man kan finde mig i begge forretninger, men jeg vil være klart mest i Viborg. Det er her, jeg får min hverdag med kunder og kollegaer, fortæller Martin Hall Mortensen.

Han er udlært i Dansk Supermarked og har siden arbejdet flere forskellige steder: Fredericia, Kolding, Skive, Thisted og senest som slagtermester i Bilka Holstebro.

- Jeg glæder mig til at komme tættere på kunderne og det at have sin egen butik, hvor man kan være med til at præge arbejdspladsen positivt. For mig er en slagterbutik som denne mere "det gamle håndværk", og det har jeg længe gerne villet prøve kræfter med, siger Viborgs nye slagtermester.

Han bor til daglig i Vinderup, og tiden var moden til en ny udfordring.

- Jeg har to børn, hvor den yngste bliver 10 år onsdag, mens den ældste er 12. De har efterhånden fået alderen til at have deres egen hverdag, så der er plads til, at jeg kan give forretningen lidt ekstra opmærksomhed, lyder det fra Martin Hall Mortensen.

Det har været en rigtig svær beslutning. Jeg har virkelig tænkt over situationen, og jeg har måske også haft en nat eller to, hvor der gik mere tid med at veje for og imod, end der gik med at sove.

René Madsen, afgående medejer Stoholm Viborg Slagter
Annonce
Viborg For abonnenter

Ejeren var chokeret, da hun så, hvad huset blev brugt til: Nu er bordellet på Holstebrovej sat til salg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Læser undrer sig: Valgplakater må ikke hænges op endnu - men hvad så med bannere og skærm-reklamer som disse?

Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Alarm 112

Stoppet med tårnhøj promille - nu skal han i fængsel: Lokal spritbilist uden kørekort får sin tiende dom på 20 år

Navne For abonnenter

Det startede med, at de købte en ræv

Erhverv

Holzmanns 'afløser' på plads i centret: Ny taske- og lædervarebutik flytter ind til black friday

Viborg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Viborg

Debat

Har byrådet mistet interessen for Ungdomsskolen?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Rundt om Viborg

Byrådet fastsætter priser på byggegrunde: For under en halv million kroner kan du få lov at bygge i oplandsby

Viborg FF For abonnenter

Utålmodig hollænder venter på sin chance - savner spilletid og et endeligt gennembrud i Viborg

Debat

Kan Jens Rohde trække KD ind på Christiansborg?

Annonce