x
Annonce
Rundt om Viborg

Slut med luftbro til København: Lufthavnen på heden er på vågeblus

DAT er på grund af coronakrisen midlertidigt stoppet med at flyve til København fra Karup, og det betyder, at lufthavnen på heden kører på laveste blus. Arkivfoto: Morten Dueholm
DAT har stoppet ruteflyvningen fra Midtjyllands Lufthavn til København. Lufthavnen ved Karup sender langt de fleste medarbejdere hjem, men opretholder beredskab.

Karup: - Vi sendte det foreløbig sidste fly afsted i morges. Jeg forstår godt, at DAT er stoppet, for der skal jo være nogle at flyve med.

Det siger lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen, Midtjyllands Lufthavn, torsdag oven på, at operatøren på ruten til København, Danish Air Transport (DAT) på grund af coronakrisen har meddelt, at man lukker ruten til foreløbig den 13. april.

Da denne indenrigsrute udgør langt den største aktivitet for Midtjyllands Lufthavn, betyder det også, at lufthavnen ved Karup kommer til at være ret så stille, indtil DAT genoptager flyvningen.

- Vi sender omkring 90 procent af medarbejderne (lufthavnen beskæftiger omkring 40 ansatte - red.) hjem. Langt de fleste har jo et arbejde, der har med flyvning og passagerbetjening at gøre. De skal dog være til rådighed og kunne tilkaldes om nødvendigt, for vi beholder et beredskab i lufthavnen, så vi kan tage imod anmeldte fly. Det gælder blandt andre lægehelikoptere og hospitalsfly, siger Frans Bjørn-Thygesen, der selv om én af de få stadig vil have sin gang i lufthavnsterminalen og tage sig af administrative opgaver de næste uger.

Annonce
Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen får terminalen næsten for sig selv de næste uger. Langt de fleste medarbejdere i Midtjyllands Lufthavn er sendt hjem, fordi DAT har lukket ruten til København. Arkivfoto: Morten Dueholm

Økonomisk hjælp

Lufthavnschefen lægger ikke skjul på, at regeringens hjælpepakker i forhold til både virksomheder og lønmodtagere giver Midtjyllands Lufthavn bedre muligheder for at klare sig økonomisk gennem krisen.

- Det ser heldigvis ud til, at vi kan få dækket op til 25 procent af lønomkostningerne og også en del af de øvrige driftsomkostninger, siger han.

Midtjyllands Lufthavn har ikke haft medarbejdere, der er eller har været sygemeldte på grund af Covid-19, oplyser lufthavnschefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce