Annonce
Viborg

Slut med rødt lys uden grund

Trafiksignalet ved Boyesgade/Vesterbrogade/Jernbanegade er nu blevet kodet om. Foto: Morten Pedersen
Trafiksignalet i krydset Boyesgade/Vesterbrogade/Jernbanegade er nu kodet om, så det passer til de faktiske forhold.

Viborg: Det har været til stor undren og en del irritation, at trafiklyset ved Boyesgade/Vesterbrogade/Jernbanegade tilsyneladende har vist rødt for trafikanter fra alle sider - på samme tid.

Faktisk har der dog ikke været rødt for alle trafikanter, for det har været, når der var grønt for kørende fra Sct. Mathias Port. Problemet har bare været, at der ikke var kørende fra Sct. Mathias Port, og pullerterne på torvet var også oppe.

Det - og et andet - problem er løst nu, hvor trafiksignalet er blevet kodet om.

- Fremover vil der kun blive grønt for bilister - og dermed rødt for andre - hvis der kører en bil frem mod pullerterne på et bestemt område. Dermed undgår vi de situationer, hvor alle andre trafikanter i krydset må holde for rødt lys uden rimelig grund, fortæller Dan Yding Hahn Rasmussen fra Trafik og Veje.

Annonce

Også for gående

Også for gående er der forbedringer i krydset.

Her har man hidtil kunnet opleve, at selvom bilerne holdt stille for rødt lys fra for eksempel Boyesgade, var der også rødt lys i fodgængerovergangen. Det grønne lys blev kun tændt, hvis der i god tid var trykket på knappen på lysstanderen. Sådan er det ikke mere.

Nu bliver der automatisk grønt lys for fodgængere, når der er rødt lys for de bilister, der holder ved fodgængerovergangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Professor ansat som institutleder

Viborg HK For abonnenter

Stregspiller fra 2. divisionsholdet stiller sig i ligaholdets tjeneste - midlertidigt

Annonce