Annonce
Rundt om Viborg

Slut med showbiz-samarbejde: Gøgler og kromand uenige om bogpenge

Leif Dahlgård, der i mange år var manden bag landskendte Dahlgårds Tivoli, turnerer fortsat, men samarbejdet med Gregers Laigaard om Sommersøndag på Grønhøj Kro er ophørt. Arkivfoto: Morten Dueholm
Grønhøj-kromanden Gregers Laigaard må i år holde sine sommersøndage uden tivolimanden Leif Dahlgård. De to er uenige om udbyttet fra et bogsalg.

Grønhøj: Sommersøndag på Grønhøj Kro med en blanding af underholdning, hyggeligt samvær med mad og drikke samt et veteranbiltræf bliver også til noget i år - i både juli og august.

Men det bliver uden tivolimanden Leif Dahlgård, der hidtil har været et trækplaster med sin personlighed og sine gøglervogne. Han og kroejer Gregers Laigaard er blevet uenige om økonomi. Ikke vedrørende sommersøndagene, men en bog, "Gøgleren og kromanden", som Gregers Laigaard har skrevet og udgivet - og som Leif Dahlgård optræder i både i titlen og med et selvstændigt afsnit om hans liv og gøremål.

Førsteoplaget på 500 eksemplarer af bogen, der udkom sidste efterår, er udsolgt, og den er nu genoptrykt i et tilsvarende oplag.

Annonce

Inden udgivelsen havde de to en fælles forståelse af, at begge skulle have del i et eventuelt overskud, og med det pæne salg har det undret Leif Dahlgård, at der ingen penge har været til ham.

- Jeg har spurgt Gregers om, hvornår jeg får nogle penge, men han har sagt, at der ikke er noget at give af, siger Leif Dahlgård.

Han har meddelt, at han som en konsekvens af uenigheden har droppet samarbejdet med kroen og Gregers Laigaard.

Sommersøndag på Grønhøj Kro har i flere år været en en velbesøgt og populær begivenhed hen over flere måneder. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen

Førsteoplag uden overskud

Det har sidstnævnte taget ad notam. Men han har en anden udlægning af den økonomiske bog-uenighed, der ligger bag.

Gregers Laigaard med bogen "Gøgleren & kromanden", som er omdrejningspunktet for den uenighed, der har ført til et brud mellem ham og tivolimanden Leif Dahlgård. Arkivfoto: Jens P. Østergaard

Gregers Laigaard mener, at førsteoplaget kun lige løb rundt, når alle omkostninger er trukket fra. Heri har han indregnet 12.000 kroner til sig selv for at skrive, redigere, markedsføre og distribuere bogen.

Først her med andet oplaget, hvoraf kun en lille del endnu er solgt, kan der blive et overskud til deling, mener kromanden.


Vi har nok bare forskellige måder at drive forretning på.

Gregers Laigaard, ejer af Grønhøj Kro


- Udgifterne til andet oplag er meget mindre end til første. Derfor har jeg tilbudt Leif Dahlgård, at han kvit og frit kan få halvdelen af dem, der er tilbage - 231 styk - som han så kan sælge på markeder, og hvor han ellers kommer rundt, siger Gregers Laigaard.

Annonce

- Jeg skal ikke sælge bøger

Det er dog et tilbud, som Leif Dahlgård har takket nej til.

- Jeg skal ikke til at sælge bøger. Jeg skal ud i sommerlandet med mine vogne. Det er mit liv. Men Grønhøj Kro er jeg færdig med, siger tivolimanden, der er kendt over det ganske land.

Gregers Laigaard mener på sin side, at han nok skal kunne tilbyde pølser, is og hvad, Leif Dahlgård ellers har bidraget med ved Sommersøndag på Grønhøj Kro.

Gregers Laigaard begyndte med Sommersøndag på Grønhøj Kro i et samarbejde med en gruppe kvinder, der kalder sig Veteranmadammerne. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen

Samtidig understreger han, at han har stor respekt for Leif Dahlgård som gøgler og tivolimand.

- Vi har nok bare forskellige måder at drive forretning på, mener Gregers Laigaard.

De to mænd, der er henholdsvis 65 og 76 år, har kendt hinanden, siden Leif Dahlgård kom til Grønhøj for snart 60 år siden. I dag bor han i Frederiks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Et glædeligt farvel til mundbindet: - Det er dejligt, vi nu kan tage det af

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce