Annonce
Viborg

Slut med tobakssalg på alle regionens hospitaler

Fremover vil det ikke være muligt at købe tobak på hopsitalet i Skejby - eller nogen andre af regionens hospitaler. Arkivfoto
Fremover må der ikke sælges tobak på regionens hospitaler. Det vil fortsat være tilladt at sælge øl og vin.

Viborg: Et stort flertal i regionsrådet vedtog onsdag, at der i fremtiden ikke skal kunne købes tobak på nogen af hospitalerne i Region Midtjylland. Det kan der ellers lige nu på hospitalerne i Aarhus og Hospitalsenhed Vest.

Til gengæld kunne der ikke samles et flertal for at forbyde salget af alle former for alkohol på regionens hospitaler, som også var oppe at vende på mødet.

Det stod hurtigt klart, at der var flertal for at forbyde salg af tobak, da forretningsudvalgsmedlem Carsten Kissmeyer fra Venstre tog ordet og erkendte, at den modstand mod forslaget, han havde fremført i forretningsudvalget, var blevet nedstemt i gruppen.

- Dermed støtter de fleste i gruppen forbuddet, og det må jeg jo - selv som liberal - bøje mig for, sagde Carsten Kissmeyer, som dermed lagde sig på linje med socialdemokraternes Henrik Gottlieb Hansen, der på sin gruppes vegne havde sagt, at den støttede forslaget om forbud mod tobakssalg.

- Det gør vi af sundhedsmæssige årsager, sagde Henrik Gottlieb Hansen.

Også SF, Enhedslisten, Kristendemokraterne, Psykiatrilisten og Radikale støttede forslaget, mens Liberal Alliance, Konservative, Alternativet, Dansk Folkeparti og nogle få Venstre-folk var imod.

Rygeregler

I Region Midtjyllands rygepolitik står der, at der ikke må ryges i regionens bygninger, udendørsarealer og køretøjer. Ledelsen skal lokalt anvise passende områder for rygning i det fri, dog ikke i umiddelbar nærhed af indgange til regionens bygninger. Hospitaler og lignende institutioner (hospicer) kan i ganske særlige tilfælde tillade patienter og pårørende at ryge indendørs. Region Midtjylland som arbejdsplads er røgfri.

Det er kun på Regionshospitalet Randers, der findes et forbud mod at indtage alkohol for både patienter, besøgende og medarbejdere. På regionens øvrige hospitaler er det ikke tilladt for medarbejderne at indtage alkohol i arbejdstiden. Der er ingen generel alkoholpolitik i Region Midtjylland.

Kilde: Region Midtjylland

Slut med spiritus

Mens der altså - med henvisning til folkesundheden - samlede sig et klart flertal for at forbyde tobakssalg på hospitalerne, var der ikke megen opbakning til at forbyde salg af alle former for alkohol, selvom netop det forslag egentlig også havde sit udgangspunkt i netop at styrke folkesundheden.

Flere af medlemmerne i regionsrådet slog til lyd for, at det at nyde en øl eller et glas vin for mange mennesker kan være ensbetydende med øget livskvalitet, og det kan jo være nok så vigtigt under en indlæggelse.

- Det har jeg da selv personligt haft oplevelsen af, så det har jeg altså ikke noget imod, at man fortsat kan købe på vores hospitaler, sagde Else Kayser fra Enhedslisten.

Selvom der således langt fra var flertal for at forbyde salg af al alkohol, var der dog et ganske markant flertal for at forbyde salg af stærk alkohol (spiritus).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce