Annonce
Rundt om Viborg

Små specialbutikker lider: Kunderne bliver væk

Irene Søjborg har ikke mange kunder for tiden i sin tøj- og skobutik i Karup. Derfor lukker hun klokken 16 i stedet for som vanligt klokken 17.30. Arkivfoto: Morten Dueholm
Dørklokkerne ringer sjældent for tiden i sko- og tøjforretningen og i blomsterbutikken i Karup. Indehaverne lukker derfor tidligere om eftermiddagen.

Karup: - Der er ofte kun et par kunder om dagen.

Irene Søjborg, indehaver af butikken Skoen i Østergade i Karup, erkender, at dørklokken ringer alt for sjældent for tiden. Coronakrisen har sat forårshandlen med sko og tøj på standby.

- Marts plejer normalt at være en ganske god måned. Men ikke i år. Jeg kom tilbage fra ferie den 10. marts. Siden har der været stille, fortæller hun.

Irene Søjborg har dog ikke overvejet helt at lukke i denne periode, hvor der kun kommer ganske få inden for butiksdøren hver dag. Til gengæld har hun reduceret åbningstiden lidt. Skoen åbner altid klokken 10, men lige nu drejer hun nøglen klokken 16 i stedet for som sædvanligt klokken 17.30.

Annonce
Mona Christensen (t.h.) overtog i 2017 blomsterbutikken i Østergade i Karup fra Maja Horup (t.v.), og det er gået fint - dog er der ikke meget gang i salget her under coronakrisen. Arkivfoto

Omsætning styrtdykket

Samme model kører forretningskollegaen på den anden side af Østergade, Mona Christensen, efter. Også Monas Blomster holder under coronakrisen kun åbent til klokken 16.

- Salget døde næsten på én gang, efter at Mette Frederiksen havde været på tv (onsdag den 11. marts - red.). Siden er der kommet lidt gang i den igen. Men min omsætning er da styrtdykket, siger Mona Christensen.

Det er særligt "strøghandlen", der for tiden er mindsket voldsomt. Der bliver ikke solgt mange "værtindegaver" i form af blomster og/eller chokolade. Til gengæld er der dog nogle, som bestiller buketter, som de skal have leveret hos mennesker, som de er forhindret i at besøge under coronapandemien. Men alt i alt er det ikke nok til at kompensere for det tabte.

- Heldigvis er der også lyspunkter. Som den mand, der bestilte en masse blomster til sin kæreste, som han efter hendes hjemkomst fra udlandet ikke må besøge i 14 dage. Og der er da også enkelte, der kommer ind for at købe en blomst, som de nok ellers ikke ville have købt, hvis det ikke var fordi, de gerne vil støtte mig, siger Mona Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce