Annoncørbetalt indhold

Smart finansiering holder pris på premiumbiler nede

Var det noget med en BMW 520d med automatgear og sportspakke? En premiumklasse bil, der absolut dækker de fleste familiers behov. Bilen fås på en leasingaftale til 5.400 kr. om måneden med en udbetaling på godt 34.000 kr. Og så følger der endda en serviceaftale med oveni. Du kan også vælge den mere traditionelle finansieringsform, hvor du køber bilen - formentlig med hjælp fra en tredjepart som eksempelvis en bank. Så er prisen hele 450.000 kr., og så står du selv for alle omkostninger derudover. Flere og flere foretrækker at lease deres bil. Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2019 indregistreret 28.255 privatleasede biler i Danmark. Det er omtrent en tredobling på bare fem år. Dermed stod leasing for omkring en fjerdedel af det antal biler, der blev indregistreret i de danske husholdninger i fjor.

“Der er ingen tvivl om, at danskerne har fået øjnene op for leasing som en fremtidens og nutidens måde at eje bil på. Det giver både billigere biler og mulighed for, at eksempelvis serviceaftaler kan indregnes,” siger Michael Fiil, der er medejer af den fremadstormende leasingforhandler Leasebil.nu.

Tiltrækker flere generationer Leasing er ikke forbeholdt yngre generationer, der ellers traditionelt er hurtigst til at kaste sig over nye tendenser. Faktisk viser en undersøgelse foretaget i 2018 af Motormagasinet i Danmark, at leasing har særdeles godt fat i både generation Y og X. Her er der tale om personer fra 18 år og op i 50 års-alderen, hvor mere end hver tredje svarer, at de overvejer at lease deres næste bil. Spørger man i branchen, er det blot tal, der kommer til at vokse.

“Mange bilkøbere spørger ikke, hvad bilen koster at købe, men hvad den koster at køre i. Her er leasing en populær løsning, fordi man får mere for pengene og en løsning, hvor man som bilejer ikke har mange bekymringer,” fortæller Michael Fiil.

Afgiftsændringer gør leasing mere attraktiv

Leasebil.nu er et selskab, der oprindeligt er stiftet som en traditionel bilforhandler, OJA Biler i Vojens i Sønderjylland, men som efter en omstilling til også at udbyde leasingaftaler nærmest er vokset eksplosivt i størstedelen af landet. Væksten siger en hel del om potentialet i leasing som fremtidens bilfinansieringsmodel.

“Der er flere grunde til, at leasing er populært. I de seneste fem år har vi set de danske registreringsafgifter blive justeret nedad tre gange. Det er dyrt at eje biler, når værdien af dem med et pennestrøg på Christiansborg bliver nedskrevet. Den udfordring har man ikke med leasingbiler, hvor man betaler et fast beløb hver måned, og så ellers bare afleverer bilen igen, når aftalen udløber. Det er risikofrit i forhold til afgifterne, og det gør økonomisk set en kæmpe forskel,” siger Michael Fiil.

Leasebil.nu blev netop stiftet som en konsekvens af de mange afgiftsomlægninger, fordi det var dyrt for forhandlerne at se deres biler blive nedskrevet markant i værdi for hver omlægning. På halvandet år har selskabet været med til at sende mere end 1.000 leasingbiler ud på de danske veje. Det foregår både online og via foreløbig 17 bilforhandlere, der samarbejder med Leasebil.nu.

Vælg til og fra i portalen Ifølge selskabets beregninger kan der være mere end 1.000 kr. at spare om måneden ved at lease en bil over tre år i stedet for at købe og finansiere den samme bil i en mere traditionel handel, hvor pengene lånes, og bilen taber værdi løbende.

“Forskellen skyldes, at man med leasingmodellen kun betaler afgift af den periode, man leaser bilen over. Det gør, at man sparer en del penge i forhold til den løsning, hvor man betaler hele bilen selv med den fulde registreringsafgift,” siger Michael Fiil.

Leaser man hos Leasebil.nu er der typisk tale om 1-3 år gamle biler, som bliver importeret fra Tyskland. Her er der i de fleste tilfælde mere udstyr i bilerne end tilsvarende danske modeller. På webportalen Leasebil.nu kan man som forbruger sidde og klikke sig frem til den ønskede model, man kan tilvælge standard eller udvidet servicepakke, sommer og vinterdæk, trækkrog og andet.

“Verden er i stort omfang blevet digitaliseret, og vi har kunder nu, som er vant til eller vokset op med, at de kan vælge til og fra via en skærm. Det skal vi i bilbranchen kunne matche, og det gør vi nu med vores portal,” siger Michael Fiil.

Denne artikel er sponsoreret af Leasebil.nu, der ønsker at sætte fokus på et nyt leasingkoncept.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.