Annonce
Bjerringbro

Smart træning holder hjernen i gang

Ann Jakobsen (tv) og Anne-Marie Thuesen tilbyder nu smart træning i træningslokalet hos Gudenådalens Fysioterapi. Foto: Morten Pedersen
Gudenådalens Fysioterapi tilbyder nu nye træningskurser

Bjerringbro: - Højre hånd skal svinge tørklædet op og ned, mens du med venstre hånd studser bolden i gulvet, og det hele skal ske, mens du går rundt i salen.

Let ser det ud, da fysioterapeut Ann Jakobsen demonstrerer øvelsen, men da hun putter flere elementer på, kræver det koncentration at følge med.

Øvelsen er en del af den smart træning, som er et nyt tilbud hos Gudenådalens Fysioterapi i Bjerringbro. Smart træning går ud på at styrke samspillet mellem hjerne og krop, og konceptet er udviklet af DGI samme med firmaerne Plus Performance og Train your eyes. Ideen er, at hjernen kan trænes hele livet.

Ann Jakobsen har sammen med klinikkens ejer Anne-Marie Thuesen været på kurser i smart træning, og nu er de klar til at tilbyde det til interesserede, hvor der kan være op til 16 personer på et hold.

Annonce
Ann Jakobsen bruger smart træning, når hun træner håndboldpiger.

Hjernen udvikles

Ideen bag konceptet er, at hjernen kan udvikles og trænes hele livet. Alle bevægelser er styret af hjernen, og selv om den kun tæller to procent af kroppens vægt, bruger hjernen 20 procent af kroppens energi.

Smart-træningen har fokus på både farver, tal og bogstaver, og foruden at man skal lære at koordinere kroppens bevægelser efter instruktørens anvisninger, handler det også om at få venstre og højre hjernehalvdel til at arbejde sammen.

- Med disse øvelser kan man også støve gamle færdigheder af, som man rent faktisk havde glemt at man kunne. Samtidig er det sjovt, og vi garanterer grin og udfordringer til alle, siger Anne-Marie Thuesen.

Som udgangspunkt er øvelserne tilrettelagt for alle, lige fra børn til ældre, for både den travle erhvervsaktive, for eliteidrætsudøveren og for hr. og fru Jensen. Ann Jakobsen, bruger nogle af øvelserne, når hun i fritiden er håndboldtræner for store piger.

Krydsord er ikke nok

Med andre ord er det ikke nok kun at holde hjernen i gang ved at lave kryds og tværs'er eller løse soduko'er.

- Det bliver jo også rutine at finde de rigtige synonymer i en krydsord, og så slapper hjernen af. Med øvelserne i smart træning skal man hele tiden høre efter og koordinere bevægelser og i nogle tilfælde også hoppe og klappe i hænderne, siger Anne-Marie Thuesen.

- I dag er der ikke kun fokus på den fysiske sundhed, men også den mentale sundhed, og personer som har mange bolde i luften, vil også kunne drage nytte af øvelserne, fordi man bliver mere effektiv, siger Ann Jakobsen.

- I en verden hvor informationer strømmer ind fra alle sider, og folk bruger meget tid med deres mobiltelefoner, kan øvelserne også hjælpe én til at lukke de overflødige informationer ude, siger Ann Jakobsen.

- Det vigtigste er, at det ikke handler om at præstere, men at det er læringsprocessen, som udvikler hjernens kapacitet, siger Anne-Marie Thuesen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Annonce