Annonce
Bjerringbro

Smittet læge havde kontakt med 23 patienter

Lægerne Klinikgården kører med et nødberedskab efter at en af lægerne er testet positiv for corona. Foto: Christine Krüger Hansen
Klinikgården tager alle forholdsregler for at sikre, at smitten ikke spreder sig.
Annonce

Bjerringbro: Lægerne Klinikgården i Bjerringbro kører med et lille nødberedskab på kun tre medarbejdere, to læger og en bioanalytikere, efter at én af husets læger i weekenden blev syg og efterfølgende blev testet positiv for Covid-19.

- Vi modtog testresultatet tirsdag og kontaktede straks Styrelsen for Patientsikkerhed for at blive bekendt med, hvilke procedure vi som lægehus skal følge, fortæller læge hos Klinikgården, Poul Olesen.

Det blev besluttet at sende alle medarbejdere, der havde arbejdet i huset sammen med den smittede person, hjem i karantæne, mens de venter på testresultater.

- Vi er alle blevet testet, og selv om det faktisk ifølge Sundhedsstyrelsen er i orden at være på arbejde, mens man venter på testresultatet, hvis man ingen symptomer udviser, så har vi, i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, valgt, at vi alle skal være i isolation, fordi vi netop er et lægehus, og vi hellere vil gøre lidt for meget end lidt for lidt, siger Poul Olesen.

Lægehuset har valgt at kontakte alle de patienter, som den smittede læge har været i kontakt med siden torsdag.

Annonce

Ikke fra Bjerringbro

- Det drejer sig om 23 patienter, og de er alle blevet kontaktet og efterfølgende testet, fortæller Poul Olesen, der nu håber på, at de vender tilbage negative, og at lægehuset kan være tilbage på fuld kapacitet igen i næste uge.


Vi modtog testresultatet tirsdag og kontaktede straks Styrelsen for Patientsikkerhed for at blive bekendt med, hvilke procedure vi som lægehus skal følge.

Poul Olesen, læge ved Klinikgården


- Men det er klart, at vi skal være 100 procent sikre, inden vi vender tilbage igen, siger Poul Olesen, der selv sidder derhjemme og arbejder.

At lægehuset ikke er helt lukket skyldes, at der var et antal medarbejdere, der var på ferie i sidste uge og således ikke er blevet udsat for smitte.

- Det må jo siges at være heldigt, siger Poul Olesen, der overordnet er fortrøstningsfuld.

Han fortæller, at Klinikgården gennem hele corona-tiden har haft et højt hygiejneniveau og har fulgt de foreskrevne retningslinjer.

- Derudover er patientkontakten heldigvis ofte ganske kort, og læger og sygeplejersker bærer også mundbind, hvis de har behov for at være tæt på deres patienter, siger Poul Olesen.

Den smittede læge er ikke fra Bjerringbro, og bor ikke i Viborg kommune.

- Det er glædeligt, for det betyder med stor sandsynlighed, at der stadig ikke rigtig er Covid-19 i Bjerringbro. Hos Klinikgården har vi siden begyndelsen af  marts kun haft tre patienter, der er testet positiv for corona-virus ud af 8000 patienter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce