Annonce
Viborg

Bekymring på skole: Smittetallet steg, men rengøringen blev mindre

Efter en pause på nogle uger skrues der igen op for en mere grundig rengøring på kommunens folkeskoler. Arkivfoto: Andreas Bang Kirkegaard.
Folkeskolelærerne er bekymret over stigningen i corona-smittetallene, og bekymringen blev forstærket af mindre rengøring.
Annonce

Viborg: Lærerkollegiet på Søndre Skole i Viborg har med bekymring set på de stigende smittetal for corona-virus.

Viborg Kommune er i skrivende stund (tirsdag eftermiddag) ikke blandt de kommuner, hvor smitten overstiger 20 tilfælde per 100.000 indbyggere, men situationen kan hurtigt ændre sig.

- Ja, det kan den, og derfor er vi også bekymrede for, at den ekstra rengøring, der var på skolerne i foråret, er væk, siger Susanne Fisker, tillidsrepræsentant for lærerne på Søndre Skole på Koldingvej.

Viborg Kommune besluttede, da skolebørnene efter deres ufrivillige hjemsendelse vendte tilbage til skolerne, at rengøringen skulle intensiveres, og at regningen for denne blev betalt af kommunekassen.

- Det fungerede fint, men det ekstra tilskud forsvandt før sommerferien, og siden vi begyndte i skole for fire uger siden, har rengøringen været, som den var før corona, siger Susanne Fisker.

Det bliver der imidlertid lavet om på. Nu.

- Det er korrekt, at vi i skyndingen ikke fik det på plads, da sommerferien sluttede. Vi skal naturligvis rette os efter de anbefalinger, som kommer fra myndighederne, og det vil vi gøre fra nu, siger skolechef i Viborg Kommune Hasse Valdemar Mortensen.

Kravene fra myndighederne lige nu er så at sige en slags mellemting mellem standarden før corona, og standarden lige da børnene vendte tilbage.

- Det betyder eksempelvis, at ikke blot håndtag, men også selve dørene skal sprittes af. Kravene lige nu er også, at rengøring én gang dagligt er nok, føjer skolechefen til.

Kommunen har lavet en aftale med rengøringsselskaberne i forhold til de skoler, der er med i denne ordning. Nogle skoler står selv for rengøringen, og de udgifter, de får for denne ekstra rengøring, vil kommunen betale for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce