Annonce
112

Smuttede til Viborg med autotransporter og personbil: Dømt for at stjæle campingvogn

Det var har fra Dansk Caravan Center på Livøvej i Viborg, at de to østjyder i sommeren 2017 stjal en campingvogn. Arkivfoto: Morten Dueholm.
To mænd fra Syddjurs havde tilsyneladende troet, at de uset kunne køre til Viborg og stjæle en campingvogn. De blev dog opdaget, forsøgte så at stikke af fra politiet, og nu er de dømt for tyveriet.
Annonce

Viborg: Campingferie er godt, men det er endnu bedre, når man tager af sted med en campingvogn, som man selv ejer, eller som man retmæssigt har lånt.

To mænd fra det østlige Jylland er netop blevet idømt betingede fængselsstraffe for et campingvogn-tyveri, de begik i Viborg tilbage i sommeren 2017.

Natten til 3. juli var de to mænd, en 40-årig og en 32-årig, på besøg hos Dansk Caravan Center på Livøvej i Viborg, hvor de stjal campingvognen.

Kort tid efter midnat kørte de to mænd, som kommer fra det sydlige Djursland, af sted med campingvognen. Den ene kørte i en personbil med campingvognen efter sig, mens den anden kørte i en bulgarsk indregistreret autotransporter bagved.

Et vidne havde set de to personer køre af sted med campingvognen, og vidnet så også, at de holdt ind på en rasteplads langs Vejlevej syd for Viborg.

Annonce

60 dages betinget

Da politiet fik nys om de to campingvogn-tyve og forsøgte at standse dem omkring klokken 0.45, var de tilsyneladende ikke indstillet på at følge politiets anvisninger.

Standset blev de alligevel, og da politiet fik lejlighed til at tale med dem, viste det sig, at den 40-årige havde narko i blodet.

Nu er de to østjyder blevet dømt for både tyveri, narkokørsel og for ikke at efterkomme politiets ordrer om at stoppe bilen.

I retten erkendte den 40-årige, at han og den yngre medgerningsmand kørte af sted med campingvognen, men han nægtede, at de gjorde det for at stjæle den. Selv om de ikke havde nogen aftale med Dansk Caravan Center, mente han, at han bare ville låne den og så aflevere den igen på et senere tidspunkt.

Den anden mand sagde, at han troede på den 40-årige, og at han bare troede, at de skulle til Viborg for at hente en låne-campingvogn. De forklaringer gav retten dog ikke meget for.

Begge de to mænd blev dømt for tyveriet, og de endte altså med betingede fængselsstraffe på hver 60 dage. Den 40-årige af dem fik over i hatten en bøde på 2000 kroner og en frakendelse af kørekortet i fem år.

Den 40-årige gerningsmand modtog sin dom, men den 32-årige bad efterfølgende om betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce